Angela Merkel primeşte ovaţii şi trandafiri la ultima sa participare la summitul G20 VIDEO

Angela Merkel primeşte ovaţii şi trandafiri la ultima sa participare la summitul G20 VIDEO

FOTO: EPA+EFE

Liderii din G20, reuniţi la Roma, au ovaţionat-o duminică pe şefa executivului german Angela Merkel ,fiind ultima ei participare la summit în calitate de cancelar, relatează dpa, preluat de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul italian Mario Draghi, gazda summitului, i-a oferit Angelei Merkel un buchet de trandafiri multicolori, în timp ce ceilalţi şefi de stat şi guvern participanţi s-au ridicat de pe scaune şi au aplaudat.
 
"Doresc să-i adresez mulţumiri speciale Angelei Merkel, pentru care acesta este ultimul summit G20 în calitate de cancelar al Germaniei, după 16 ani în funcţie", a spus Draghi.
 
"Cancelarul Merkel a fost un adevărat campion al multilateralismului şi ordinii internaţionale bazate pe reguli. Leadershipul şi determinarea sa de a construi consens au fost de nepreţuit pentru acest grup. Vom preţui această moştenire pentru foarte multă vreme. Mulţumim, dragă doamnă cancelar, dragă Angela", a adăugat premierul italian.
 
După 16 ani în funcţie, cancelarul Angela Merkel a primit certificatul de „descărcare de gestiune”, pe 26 octombrie 2021, la Palatul Prezidenţial Bellevue, din Berlin. La ultimul său summit G20, Merkel a participat alături de actualul  ministru de finanţe al Germaniei, Olaf Scholz, care cel mai probabil o va succeda la şefia executivului.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările