Alexandru Rafila cere Guvernului să doneze, din solidaritate, o cantitate de vaccin anti-COVID-19 Republicii Moldova

Alexandru Rafila cere Guvernului să doneze, din solidaritate, o cantitate de vaccin anti-COVID-19 Republicii Moldova

Alexandru Rafila FOTO Inquam Photos / George Călin

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, afirmă, luni, că limitarea răspândirii pandemiei de coronavrus este ”o prioritate” a tuturor statelor, dar, deocamdată, doar statele din Uniunea Europeană au acces la vaccin. ”Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova”, a afirmat deputatul.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri. Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraţilor noştri din Republica Moldova, pentru a asigura protecţia personalului medical implicat în îngrijirea pacienţilor”, a scris, luni, pe Facebook, Alexandru Rafila.

Acesta afirmă că, ”la fel cum virusul nu cunoaşte graniţe, şi lupta cu acesta trebuie să se încadreze în acelaşi registru, pentru a putea cu toţii să revenim cât mai rapid la o viaţă normală".

România a primit prima tranşă de vaccn anti-Covid 19 şi urmeaază să mai primească alte doze în zilele următoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările