În cât timp iese alcoolul din organism? Ce ar trebui să ştie şoferii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

În cazul în care ai avut o ieşire cu prietenii şi a doza zi vrei să conduci până la locul de muncă, e bine să fii precaut şi să ştii dinainte în cât timp iese alcoolul din organism. Click! arată că acest timp poate fi estimat în funcţie de greutatea corporală specifică pentru bărbaţi şi femei.

În cât timp iese alcoolul din organism la bărbaţi

  • Pentru a putea estima în cât timp iese alcoolul din organism trebuie să stabilim o greutate medie a bărbatului. Aceasta va fi de 80 de kilograme şi vă vom oferi unele exemple de situaţii:
  • Dacă un bărbat bea o bere (500 ml, cu 5% alcool) într-o jumătate de oră, alcoolul va fi eliminat din organism complet de trei ori mai greu decât atunci când o bere se bea în aproximativ o oră. Timpul necesar unui astfel de proces ar fi undeva la 2 ore, triplându-se dacă berea este consumată în doar 30 de minute.
  • În ceea ce priveşte vinul, 250 de ml consumaţi în jumătate de oră, se vor elimina complet din organism în aproximativ 2 ore şi 15 minute, în timp ce dacă aceeaşi cantitate este consumată într-o oră, este nevoie de puţin peste o oră ca alcoolul să se elimine complet din organism.
  • La băuturile spirtoase băute într-o jumătate de oră, 50 de ml de alcool cu concentraţie de 40% se elimină în aproximativ 1 oră jumătate.

Citeşte articolul integral pe Click! pentru a afla în cât timp iese alcoolul din organismul unei femei şi ce spune legislaţia despre acest lucru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite