Vlad Voiculescu, critici pentru Costache: Limitările nu sunt doar ale sale, au venit şi de pe linie de partid; De jocuri de culise nu are nimeni nevoie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, l-a criticat joi pe Victor Costache după ce acesta a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii. „Nu cred că sunt singurul care aştepta mai mul”, a declarat Voiculescu, care notează că una dintre greşelile lui Costache a fost că nu a convocat un grup de lucru internaţional.

„Domnule prim-ministru Ludovic Orban,

Domnule nou ministru al sănătăţii Nelu Tătaru,

Ca fost ministru al sănătăţii, dar mai ales ca om care a studiat şi a lucrat 14 ani afară, recunosc că m-am tot întrebat cum se poate ca un ministru liberal cu studii şi experienţă de muncă în străinătate:

1) să nu fi convocat până acum niciun grup de lucru internaţional pentru o criză care este eminamente internaţională;

2) să nu fi prezentat până acum un plan clar, discutat (da, peer-reviewed) şi asumat alături de specialişti de talie internaţională cu experienţă în gestionarea unor astfel de crize;

3) să ignore toate recomandările UE şi să debiteze gogomănii precum cea din seara trecută cu testarea tuturor bucureştenilor.

Nu cred că sunt singurul care aştepta mai mult. Poate puteţi face dumneavoastră mai mult. Trebuie să puteţi. Gândiţi-vă la lucrurile astea trei. Sunt simplu de făcut şi ar da încredere oamenilor că suntem pe drumul cel bun!”, a scris fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu pe Facebook.

Acesta a adăugat apoi că o parte din limitările lui Costache au venit şi de pe linie de partid şi îi transmite Guvernului Orban să fie transparent în privinţa achiziţiilor şi dotărilor din spitale.

„Domnul Victor Costache a vrut cu siguranţă să facă mai mult. Îmi închipui că limitările nu au fost doar ale persoanei sale ci au venit şi pe linie de partid, aşa cum au venit o bună parte dintre secretarii de stat şi oamenii aduşi/păstraţi în MS. Printre care şi dumneavoastră, domnule Nelu Tătaru.

Domnule Orban, domnule Tătaru, situaţia e grea şi presiunea asupra dumneavoastră şi a guvernului este şi va fi enormă. Înţelegem asta cu toţii şi nimeni nu aşteaptă minuni.

Vrem însă #adevăr. Vrem #responsabilitate. Şi vrem #cinste.

De autosuficienţă, declaraţii de presă electorale şi iresponsabile şi aranjamente de culise pentru achiziţii directe nu cred are nevoie nimeni. Prea multe vieţi se vor pierde dacă oamenii pe care îi conduceţi vor cădea iarăşi în păcatul hoţiei şi păcatul lui #avemdetoate.

Avem şi o petiţie semnată de aproape 8.500 de oameni în sensul ăsta în ultimele 10 zile. Cred că e un ghid bun zilele astea. Vă rugam să ne spuneţi cinstit:

A) CE CUMPĂRAŢI?

B) PE CINE TESTAŢI?

C) CE MAI E NEVOIE ÎN SPITALE?

Începeţi de aici, vă rugăm frumos!

E un ABC bun. Şi toată lumea înţelege că e nevoie de asta înainte de orice altceva. Nu ne mai spuneţi poveşti. Spuneţi-ne adevărul, acţionaţi cu responsabilitate şi fiţi cinstiţi!”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite