Vîlceanu: „Dacă Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face. Nu am primit nicio solicitare de convocare a BEx”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei
FOTO: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Dan Vîlceanu, secretarul general al PNL, a transmis că nu a văzut declaraţii oficiale privind demiterea lui Florin Cîţu şi a precizat că preşedintele PNL îşi va da demisia dacă va considera, în urma discuţiilor interne privind convocarea Congresului Extraordinar. Liberalul a adăugat că nu a primit nicio solicitare de convocare a Biroului Executiv.

„Dacă în urma discuţiilor, Florin Cîţu consideră că trebuie să îşi dea demisia, o va face”, a declarat Dan Vîlceanu, vineri, la sediul PNL, precizând că în calitate de secretar general al partidului va pune în aplicare toate solicitările statutare, potrivit News.ro.

Referitor la anunţul făcut de unele filiale privind organizarea unui Congres Extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîţu de la vârful partidului, Vîlceanu a transmis: „Şi eu pot să cer demiterea publică a oricărui alt coleg, asta nu înseamnă că acel coleg trebuie să îşi dea demisia”.

„Nu am văzut nicio declaraţie oficială. (..) Eu sunt secretar general al PNL, nu discut pe comunicate de presă, pe ştiri pe surse, eu discut pe documente oficiale”, a arătat Vîlceanu, precizând că partidul se confruntă cu o „situaţie specială”.

„Anul trecut noi am avut o procedură statutară, am avut un Congres, cu 5.000 de membri, alegeri în filiale. Acum e o situaţie specială (...) Nu am primit nicio solicitare de convocare a unui Birou Executiv, astăzi”, a mai afirmat liberalul.

Surse liberale au declarat pentru „Adevărul” că aripa anti-Cîţu a decis convocarea unei şedinţe a Biroului Executiv vineri, de la ora 14.00, pentru a discuta despre un eventual Congres Extraordinar al PNL, după ce Florin Cîţu a refuzat să plece de la vârful partidului. În această şedinţă ar urma să fie convocat Consiliul Naţional, forul care decide asupra organizării noilor alegeri. O mare parte din filialele PNL s-au poziţionat deja pentru convocarea unui Congres Extraordinar.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite