Victor Ponta cere soluţii de la Iohannis: Nu putem să printăm dolari ca americanii, nu avem nici rezervele nemţilor. Care e planul mai departe?

Victor Ponta cere soluţii de la Iohannis: Nu putem să printăm dolari ca americanii, nu avem nici rezervele nemţilor. Care e planul mai departe?

Victor Ponta, fost premier

Liderul Pro România Victor Ponta a criticat vineri, într-o intervenţie telefonică la Anetna3, Guvernul Orban pentru că nu dă o perspectivă oamenilor, cărora le-a cerut să respecte măsura izolării la domiciliu. De asemenea, Victor Ponta a comentat şi anunţul lui Iohannis, care a anunţat prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile. „Care e planul mai departe, ce facem mai departe?”, a întrebat retoric Ponta.

Ştiri pe aceeaşi temă

„America a ajuns să testeze în masă. A ajuns la cel mai mare număr de persoane infectate. Sigur, au şi un număr uriaş de decese, dar discută în fiecare zi despre faptul că trebuie să ţină firmele în viaţă, trebuie să ţină în viaţă economia şi vorbesc despre 15 aprilie, 1 mai, 15 mai. Oamenii respectă regulile, dacă le dai o perspectivă. Dacă le spui: uite, domne, ne mai chinuim încă două săptămâni sau o lună, dar să ştiţi că peste o lună, dacă aveţi mănuşi, dacă aveţi mască, dacă nu lucraţi cu alţi 100 de oameni, putem uşor, uşor să repornim. Eu cred că trebuie să ne adaptăm la condiţiile astea speciale de război, practic, dar să muncim din nou. România nu poate să trăiască stând blocată în casă. Nu putem să printăm dolari ca americanii, nu avem nici rezervele nemţilor. Trebuie să există o strategie şi un plan pe care oamenii să-l înţeleagă. Altfel, vor ieşi oamenii pe stradă, că mor de foame în casă.  Dl Iohannis a propus să mărim cu încă 30 de zile starea de urgenţă. Eu, ca deputat, care trebuie să voteze acest lucru vreau să văd, în afară de prelungirea cu încă 30 de zile, care e planul mai departe, ce facem mai departe? Că aşa să stăm în case, putem să prelungim un an, dar apoi nu ştiu cât mai rămânem pe aici”, a spus Victor Ponta, la Antena3.

Premierul Ludovic Orban spune că măsura privind munca doar jumătate de lună în unele sectoare din sistemul bugetar are la bază considerente care ţin de solidaritate cu mediul privat, de reducerea riscului de răspândire a noului coronavirus, dar şi considerente de ordin financiar, în condiţiile în care încasările la bugetul statului sunt diminuate în această perioadă. Acesta afirmă că economia la buget este cuprinsă între 1,2 şi 1,5 miliarde de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: