Valeriu Stoica: Echipa PNL, dacă susţine propunerea Cîţu-premier, dă dovadă de imaturitate crasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL. FOTO: Inquam Photos
Valeriu Stoica, fost preşedinte al PNL. FOTO: Inquam Photos

Fostul preşedinte al PNL Valeriu Stoica a declarat la RFI că liberalii ar da dovadă de imaturitate politică dacă ar merge la consultările de la Cotroceni cu propunerea Florin Cîţu-premier, decizie care „nu ar face decât să adâncească criza politică”.

Valeriu Stoica a subliniat că şeful statului, Klaus Iohannis, a „revenit cu picioarele pe pământ” după ce s-a implicat în criza politică, însă a revenit „parţial”. Fostul preşedinte al PNL a explicat că nu doar USR PLUS a declanşat criza politică, prin ieşirea de la guvernare şi semnarea moţiunii de cenzură, aşa cum a susţinut voalat Klaus Iohannis, ci de vină a fost şi Florin Cîţu.

„În acest moment Klaus Iohannis pare să fi revenit, cel puţin parţial, cu picioarele pe pământ. În urmă cu o lună spunea că nu este nimic îngrijorător în România.  O altă observaţie, a culpabiliza numai USR/PLUS pentru criza politică este o eroare. D-asta spuneam că şeful statului a revenit doar parţial cu picioarele pe pământ. În urmă cu o lună, criza politică a fost declanşată de premierul Florin Cîţu. (...)

Nu ştiu dacă au luat (n.r. PNL) o asemenea hotărâre în forul statutar, de a merge la consultări cu propunerea Florin Cîţu premier. În orice caz, preşedintele le-a dat un timp de gândire de o săptămână. Nu înseamnă că dacă PNL  va veni cu o asemenea propuneer, şeful statului o va accepta. Echipa PNL,  dacă susţine o asemenea propunere, dă dovadă de imaturitate, face o dovada de imaturitate crasă. Nu este posibil ca oamenii politici responsabili sa dorească prelungirea crizei, pentru că o asemenea propunere înseamnă prelungirea crizei, agravarea crizei politice”, a afirmat fostul lider PNL la RFI.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri, în cadrul Summitul UE-Balcanii de Vest, că nu a convocat consultări cu partidele politice în vederea rezolvării situaţiei din Guvern mai repede pentru a le oferi timp „să coboare cu picioarele pe pământ”. Consultările de la Cotroceni voi avea loc abia săptămâna viitoare.

Guvernul Cîţu a căzut în urma moţiunii de cenzură de marţi, unde PSD, AUR şi USR au votat cot la cot pentru demiterea Executivului. Moţiunea a întrunit cel mai mare număr de voturi favorabile decât orice altă moţiune de cenzură împotriva unui Cabinet de până acum. 

Vezi şi: Oficial. Guvernul Cîţu a fost demis. Moţiunea de cenzură a trecut

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite