Tudose evită să se pronunţe asupra răspunsului dat de Dragnea şi Tăriceanu Departamentului de Stat: Nu am citit această scrisoare

Tudose evită să se pronunţe asupra răspunsului dat de Dragnea şi Tăriceanu Departamentului de Stat: Nu am citit această scrisoare

Liviu Dragnea şi Mihai Tudose. FOTO Inquam Photos

Prim-ministrul a precizat că nu a citit scrisoarea de răspuns semnată de către preşedinţii Camerelor, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, pentru Departamentul de Stat al SUA, după ce această instituţie e emis un comunicat în care cerea „Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu am citit această scrisoare. Azi e zi liberă, nu? Dar acum plecăm de la serviciu“, a spus Mihai Tudose.
 
Departamentul de Stat american a dat publicităţii, luni, o declaraţie în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de preconizatele modificări ale legilor justiţiei. „Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice", se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.
 
„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei“, este concluzia instituţiei care se ocupă cu afacerile externe ale SUA. .
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările