Tăriceanu, după declaraţiile lui Dorin Florea (ALDE): Nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea de orice fel

Tăriceanu, după declaraţiile lui Dorin Florea (ALDE): Nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea de orice fel

Călin Popescu Tăriceanu aformă cu nu agreează discriminarea FOTO Iulian Bîrzoi

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis, marţi, că nu tolerează declaraţiile care încurajează discriminarea şi că va avea o discuţie cu primarul Dorin Florea care a spus că doreşte realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o „situaţie financiară acceptabilă”, „un nivel de educaţie minim stabilit prin lege” şi o vârstă minimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am citit declaraţia pe care primarul Dorin Florea a postat-o pe pagina de Facebook. Chiar dacă,  uneori, unui primar îi poate fi dificil să gestioneze relaţia cu o anumită minoritate sau grup social, în niciun caz nu agreez declaraţiile care încurajează discriminarea de orice fel! Cred cu fermitate că soluţia nu este să ridicam ziduri, ci, mai degrabă, să le dărâmăm pe cele deja construite. Voi avea o discuţie cu primarul Dorin Florea pe acest subiect”, a transmis, marţi, Călin Popescu Tăriceanu.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (ALDE), propune realizarea unei anchete sociale pentru cuplurile care vor să aibă copii, care să ţină cont de dovada unui loc de muncă, a unei locuinţe stabile, o "situaţie financiară acceptabilă", "un nivel de educaţie minim stabilit prin lege" şi o vârstă minimă.

„În România există multe familii defavorizate (nu mă refer la persoane cu dizabilităţi), ci la cei apţi de lucru care nu vor să muncească, la cei care aduc pe lume copii cu un singur scop: să aibă o sursă de venit. Aceste medii generează infracţionalitate crescută, abandon, lipsă de educaţie etc”, afirmă el.

Pentru aceste declaraţii, Dorin Florea, a fost citat pentru audieri la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Vezi şi: Surse. ALDE a ajuns la un pas de disoluţie. Plecări în masă la PNL. Cine sunt cei trei indezirabili

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: