Surse: Cum şi-a aranjat un loc eligibil pentru parlamentare primarul PNL din Deta, deşi e incompatibil

Surse: Cum şi-a aranjat un loc eligibil pentru parlamentare primarul PNL din Deta, deşi e incompatibil

Petre Roman a fost ales primar al oraşului Deta, dar vrea în Parlament, deşi are probleme de integritate. FOTO debanat.ro

Primarul PNL din Deta (judetul Timiş), Petre Roman, şi-a aranjat un loc eligibil pe listele PNL Timis pentru Camera Deputaţilor, acesta ştiind ca nu va fi validat în calitatea de primar la Deta din cauza faptului ca ANI l-a gasit definitiv incompatibil pentru conflict de interese, potrivit unor surse politice.

Ştiri pe aceeaşi temă

În zilele urmatoare prefectul judetului Timiş ar trebui să emită ordinul de invalidare al mandatului de primar al lui Petre Roman, primar ales al localităţii Deta. Agenţia Naţională de Integritate a anunţat pe 5 octombrie că peste sută de aleşi locali, printre care şi Petre Roman, primarul ales al localităţii Deta, nu pot fi validaţi pentru că au fost declaraţi incompatibili pentru o perioadă de trei ani de la finalizarea mandatului 2016-2020, potrivit presei locale.
 
Potrivit legislaţiei în vigoare, această interdicţie se aplică oricărei funcţii publice, nu doar celei de primar. Aşadar, după ce a candidat şi a fost ales primar, ştiind că este incompatibil, Petre Roman a negociat şi un loc eligibil pentru Camera Deputaţilor, potrivit unor surse politice. Drept dovadă, Roman a fost pus pe locul al patrulea la Cameră, după Marilen Pirtea, Ben Oni Ardelean şi Cosmin Şandru. Potrivit calculelor liberale, PNL se aşteaptă să obţină în Timiş cel puţin patru locuri de deputat, poate chiar cinci dacă au noroc la redistribuirea naţională. De altfel, PNL Timiş a obţinut la locale peste 35% la ultimele locale, iar în prezent are trei deputaţi. 
 
Petre Roman nu e singurul cu probleme de integritate în familia sa. Călin Roman, impus de de tatăl său pe un loc eligibil pe lista de consilieri a CJ Timiş,  a fost condamnat de Curtea de Apel Timişoara la trei ani de închisoare cu executare, pentru încăierare, după ce, în anul 2011, el şi fratele său, Bogdan Roman, dar şi alte trei persoane au fost implicaţi într-o altercaţie în centrul oraşului Deta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările