Surse. Premierul i-a convocat pe miniştrii din Cabinet la o şedinţă informală. Când are loc discuţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Mediafax
Florin Cîţu FOTO Mediafax

Premierul Florin Cîţu i-a convocat pe miniştrii din Cabinetul său la o şedinţă informală, luni, de la ora 18.00, susţin surse politice pentru Adevărul.

Potrivit surselor citate, subiectul discuţiei va fi bugetul pe 2021, mai exact găsirea unor soluţiii pentru tăierea cheltuielilor din ministere.

Întâlnirea vine şi în contextul în care Florin Cîţu a precizat faptul că Guvernul va adopta proiectul de buget cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, pentru că trebuie purtate noi discuţii privind reducerea unor cheltuieli care nu sunt necesare.

Întrebat ce se întâmplă cu bugetul de stat pe 2021, Florin Cîţu a venit cu explicaţii:  „Întârzie pentru că am cerut un lucru important. Am zis că subvenţiile şi cheltuielile trebuie legate de reforme. Nu se duc bani către aceste sectoare, dacă nu văd reforme. Banii se vot duce doar în companii care arată programe de reformă”. 

Chestionat de ce ministerele şi Guvernul ar tergiversa tranşarea situaţiei, Florin Cîţu a precizat: „E mai complicat să reduci cheltuieli, e mai uşor să le creşti”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite