PNL depune moţiune de cenzură în cazul ieşirii ALDE de la guvernare. Liberalii vor alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, alături de Rareş Bogdan. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban, alături de Rareş Bogdan. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Conducerea PNL a hotărât, luni, că va depune moţiune de cenzură în cel mai scurt timp posibil dacă ALDE decide ieşirea din Guvernul condus de Viorica Dăncilă, au declarat surse politice pentru „Adevărul“

UPDATE Ludovic Orban, după şedinţa Comitetului Executiv: „Obiectivul PNL e de a pune capăt acestei guvernări toxice. Oricând vom avea capacitatea de a obţine o majoritate parlamentară care să voteze demiterea Guvernului, PNL va face acest lucru. Demarăm negocierile pentru  moţiunea de cenzură. Dacă trece moţiunea, obiectivul nostru e democratic, legitim, de a da puterea cetăţenilor de a alege un nou Parlament“. Practic, liderul PNL ar vrea alegeri anticipate, acestea fiind însă posibile doar după preluarea mandatului prezidenţial de preşedintele care va fi ales în această toamnă. 


 Liberalii au decis modul cum vor acţiona în cazul în care ALDE ia azi hotărârea ruperii coaliţiei de guvernare. Astfel, PNL ar urma să depună moţiune de cenzură îla scurt timp după ruperea coaliţiei de guvernare. 

ALDE e tot mai aproape de despărţirea de PSD: Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a ameninţat în ultimele săptămâni că se retrage de la guvernare, dacă nu are loc o restructurare a Cabinetului. De asemenea, ALDE e aproape să bată palma cu Pro România, pentru susţinerea unui candidat comun la prezidenţiale: MIrcea Diaconu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite