PNL a decis. Ludovic Orban merge fără un nume de premier la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier Ludovic Orban si Raluca Turcan FOTO Mediafax Alexandru Dobre
Fostul premier Ludovic Orban si Raluca Turcan FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Conducerea PNL a decis să nu aibă o propunere clară de premier, Ludovic Orban primind mandat să meargă la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis şi să susţină desemnarea pe care o va face şeful statului.

UPDATE Ludovic Orban: Mandatul delegaţiei PNL este foarte clar de a purta discuţii cu preşedintele şi decizia Biroului Executiv e foarte clară, va fi de a susţine propunerea preşedintelui. Eu am depus mandatul care mi-a fost încredinţat de preşedinte ca urmare a nerespectării termenului de învestire. Preşedintele României trebuie să formuleze o propunere de premier. PNL acţionează în conformitate cu deciziile sale politice şi cu prevederile constituţionale. 


Biroul Executiv al PNL a luat decizia privind consultările de la Palatul Cotroceni. Ludovic Orban va face o echipă de discuţii pentru Palatul Cotroceni şi apoi va merge, fără un nume de premier, la consultările cu preşedintele. Liberalii au mandat să discute cu şeful statului şi să se pună de acord cu acesta în ceea ce priveşte calea de urmat în ceea ce priveşte noul nume de premier, potrivit unor surse politice din PNL. 

Potrivit surselor citate, liberalii se aşteptau ca Ludovic Orban să ducă discuţia înspre un vot în care el să fie desemnat propunerea de premier, însă acest vot nu a mai avut loc. „Toată lumea a fost debusolată”, au declarat surse participante la şedinţă pentru „Adevărul”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi seară că miercuri seară ar putea să vină cu o propunere de prim-ministru, după ce termină consultările cu partidele politice parlamentare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite