Surse: Guvernul ia în calcul să închidă toate şcolile ca să blocheze răspândirea coronavirusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, premier interimar. FOTO Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban, premier interimar. FOTO Inquam Photos / George Călin

Liberalii au pe masa discuţiilor din cadrul Biroului Permanent Naţional şi tema coronavirusului, fiind luată în calcul varianta închiderii şcolilor în următoarele săptămâni, potrivit unor politice. Decizia finală ar urma să fie luată de Guvern, luni după amiază urmând să aibă loc o şedinţă informală între premier şi mai mulţi miniştri.

UPDATE O propunere care ar urma să fie înaintată la şedinţa miniştrilor de la ora 16 este cea referitoare la închiderea şcolilor până după Paşte. 

***

Înmulţirea cazurilor de coronavirus a dus la apariţia mai multor măsuri prin care să se încearcă limitarea răspândirii acestuia. După interzicerea evenimentelor la care participă peste o mie de oameni, o altă măsură care ar putea fi luată astăzi e închiderea şcolilor pentru câteva săptămâni, cel mai probabil dou, potrivit unor surse politce.

În primul rând, liberalii vor discuta la şedinţa Biroului Permanent de astăzi şi tema coronavirusului. În această şedinţă ar urma să fie dat un vot privind suspendarea sau nu a orelor de curs din unităţile şcolare, au precizat pentru „Adevărul” surse politice aflate la şedinţă. 

Ulterior, premierul interimar Ludovic Orban şi mai mulţi miniştri ar urma să se întâlnească pentru a discuta dacă vor lua sau nu această mpsură privind suspendarea cursurilor. 

Gabriela Firea a anunţat suspendarea activităţii teatrelor şi a altor instituţii de spectacol din Capitală până la 31 martie. Ea a avertizat că va lua măsuri împotriva managerilor care nu respectă măsurile decise. De asemenea, Gabriela Firea s-a pronunţat în favoarea închiderii şcolilor şi a grădiniţelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite