Surse. BEC face plângere penală pentru candidaţii care au falsificat semnături. Cine e vizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miron Cozma ar putea avea din nou probleme cu legea
Miron Cozma ar putea avea din nou probleme cu legea

Biroul Electoral Central (BEC) va face plângere penală pentru candidaţii la alegerile prezidenţiale care au falsificat semnături, susţin surse din instituţie pentru Adevarul. „Sunt mai multe cazuri, nu doar Viorel Cataramă şi Miron Cozma. Va fi sesizat Parchetul General“, explică sursele citate.

Plângerea penală va fi îndreptată atât împotriva candidaţilor la prezidenţiale, cât şi împotriva persoanelor care şi-au asumat listele de semnături. Fiecare foaie cu semnături este garantată de un reprezentant al candidatului. În unele cazuri, chiar şi persoanele care ar fi trebuit, teoretic, să garanteze veridicitatea semnăturilor strânse, sunt fictive, susţin surse din BEC pentru Adevarul. Persoanele care şi-au asumat listele de semnături răspund penal, conform legii. 

CCR a întors decizia Biroului Electoral Central (BEC) şi a validat, surprinzător, candidatura lui Viorel Cataramă la alegerile prezidenţiale. Motivul: nu intră în atribuţiile BEC să stabilească dacă cele 200.000 de semnături necesare cadidaturii sunt false. În replică, surse din BEC acuză CCR că tocmai a legalizat falsul în acte şi explică, pentru „Adevărul“, modul grosolan în care candidaţii încalcă legea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite