Sondaj. PNL ia faţa PSD în cursa pentru CJ Mehedinţi. Ce procente au principalele forţe pentru şefia CJ şi Primăria Drobeta Turnu Severin

Sondaj. PNL ia faţa PSD în cursa pentru CJ Mehedinţi. Ce procente au principalele forţe pentru şefia CJ şi Primăria Drobeta Turnu Severin

Virgil Popescu, liderul PNL Mehedinţi. FOTO Eduard Enea

PNL are un avantaj de câteva procente în faţa PSD în cursa pentru principalele funcţii din judeţul Mehedinţi, arată ultimul sondaj Novel Research, comandat de PNL şi obţinut de „Adevărul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Candidatul PNL pentru Primăria Drobeta Turnu Severin are o intenţie de vot de 36,1%, în timp ce actualul primar al lcoalităţii, Marius Screciu, susţinut de PSD, are 34,9%. Locul al treilea în intenţia de vot e ocupat de Gheorghe Constantin de la Pro România, cu 20,9%, în timp ce candidaţii USR-PLUS şi PMP, Elena Călin, respectiv Eduard Koler, au 3% şi 2,6%
 
În ceea ce priveşte cursa pentru Consiliul Local, PNL are o intenţie de vot de peste 40%, fiind urmat de PSD cu 37,9%. Pe locul 3 este Pro România, care ar obţine 7,5%, în timp ce USR-PLUS are doar 4,5%. De asemenea, independentul Sorin Lupulescu are 1,6%, în timp ce ALDE are doar 1,5%.
 
Pe de altă parte, candidatul PNL pentru şefia CJ are un avantaj mult mai mare faţă de actualul preşedinte de Consiliu Judeţean, Aladin Georgescu. Cristinel Pavel are o intenţie de vot de 37,9%, în timp ce Aladin Georgescu e cotat cu 34,2%. Un procent considerabil are şi candidatul Pro România la şefia CJ, Nicolae Drăghicescu, acesta având o intenţie de vot de 13,3%. 
 Candidatul ALDE la şefia CJ are o intenţie de vot de 6,3%, în timp ce Ion Cupă, candidatul PMP e cotat la 3,7%. 
 
Nu în ultimul rând, votul politic pentru Consiliul Judeţean Mehedinţi dă PNL la 39,8%, în timp ce PSD e la 37,4%. Peste 5% mai are doar Pro România, care e cotat la 7,9%.Al patra forţă în Mehedinţi la CJ este PMP, cu o intenţie de vot de 4,8%, în timp ce USR-PLUS are doar 4,6%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările