Simonis: Sperăm că Orban nu face din nou schimb cu Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a declarat, în plenul de marţi, că i-a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor, la şedinţa Biroului permanent, că speră să nu facă iar schimb cu Florin Cîţu, iar şeful statului să îl desemneze din nou premier pe Ludovic Orban şi apoi Parlamentul să ia iar de la capăt cu procedurile.

„Probabil că noua majoritate formată în Biroul permanent va hotărî un program scurt de audieri şi de depunere a jurământului. I-am spus domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor în şedinţa de Birou permanent că sperăm ca, după ce s-a stat până la 3 dimineaţa să votăm preşedintele Camerei, nu face din nou schimb cu domnul Cîţu şi preşedintele să îl desemneze pe Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru, ca să o luăm de la capăt. E chiar o speranţă pe care mi-o pun”, a afirmat Alfred Simonis marţi în plenul Camerei. 

Deputaţii au adoptat de marţi seara modificarea Regulamentului forului legislativ pentru a înfiinţa trei noi comisii: constituţionalitate, ştiinţă şi tehnologie, tineret şi sport. 

Camera Deputaţilor aprobă componenţa numerică şi nominală a comisiilor permanente ale forului legislativ. Acelaşi lucru a fost făcut şi în plenul Senatului, pe parcursul zilei de marţi. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, la finalul consultărilor de la Palatul Cotroceni, cu partidele parlamentare, că a decis să-l desemneze pe Florin Cîţu pentru poziţia de prim-ministru. La rândul său, Florin Cîţu a afirmat că vine cu o echipă de profesionişti, că fiecare ministru va avea obiective, care vor fi monitorizate semestrial. asigurându-l pe preşedinte de un parteneriat transparent şi onest.

Cîţu a mai fost desemnat premier de către şeful statului, însă liberalul şi-a depus mandatul înainte de votul în Parlament pentru învestirea Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite