Scandal în plen din cauza racolărilor. Simonis: PNL a transferat 135 de primari de la PSD; Florin Roman: PSD e singurul partid care a legiferat traseismul în 2014

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, a acuzat PNL că a transferat 135 de primari de la PSD, în condiţiile în care Klaus Iohannis, Ludovic Orban şi alţi lideri liberali s-au opus public traseismului politic. În replică, liderul deputaţilor PNL Florin Roman i-a transmis lui Simonis că PSD este singura formaţiunii care a legiferat traseismul în anul 2014, fiind şi campionul traseismului parlamentar.

Gigel Ştirbu, deputat PNL: Pentru domnul Simonis, câteva nume de localităţi din judeţul Olt – comuna Voineasa, comuna Osica de Jos, comuna Slătioara, comuna Coteana. Ţineţi-le minte, domnule Simonis. Sunt localităţi cu primari PNL care au fost racolaţi de către colegul dumneavoastră Paul Stănescu.

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD: Înţeleg că nu aveţi nimic de comentat despre parlamentarii care încep să treacă la PNL şi nu aveţi nicio jenă în a-i primi, asta deşi preşedintele României şi premierul României şi preşedinte al PNL, dar şi alţi lideri ai PNL spun că nu susţin traseismul politic. Cu toate acestea, veniţi fără jenă şi ne spuneţi că îi primiţi cu plăcere şi probabil că veţi mai face anunţuri şi în perioada următoare. Însă faptul că PNL a transferat 135 de primari de la PSD şi sunt cinci cazuri izolate într-un judeţ din care veniţi dumneavoastră, e adevărat, spune multe despre dumneavoastră pentru că acei primari au plecat de la putere la opoziţie, domnule Ştirbu. Prin urmare în locul dumneavoastră nu aş veni să mă laud la microfon că, deşi la putere fiind, mi-au plecat primarii către un partid de opoziţie.

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL: Nu aş fi solicitat luarea cuvântului dacă nu aş fi auzit părerea exprimată de liderul de grup al deputaţilor PSD. Vreau să îi reamitesc colegului lider de grup că singurul partid din România care a legiferat traseismul prin lege a fost partidul domniei sale, în 2014, când prin celebra ordonanţă 55 aţi trecut 500 de primari de pe partea dreaptă pe partea stângă. Faptul că astăzi foarte mulţi colegi primari din administraţia publică refuză să pună sigla PSD pe panourile publicitare ar trebui să vă dea de gândit.

Florin Roman:  În ceea ce priveşte trecerea unor parlamentari dintr-o parte în alta, vă reamitesc stimate coleg că aţi început sesiunea parlamentară cu un număr mult mai mic de parlamentari şi aţi fost principalii sau campionii traseismului în Parlamentul României. Sigur atunci când dumneavoastră veniţi şi spuneţi că veţi suprapune o criză politică peste una sanitară şi peste una de natură economică, nici noi nu stăm să asistăm la ceea ce puneţi la cale. Dacă dumneavoastră aţi înţelege că e iresponsabil să depui o moţiune de cenzură suprapusă peste o criză sanitară şi una economică, cu siguranţă că lucrurile ar fi cu totul altfel. Ştiu că sunteţi disperaţi. Preşedintele dumneavoastră, domnul Marcel Ciolacu a anunţat depunerea moţiunii de cenzură însoţită de cele 233 de semnături. Şi nu aveţi cele 233 de semnături. Acum simţiţi că vă fuge pământul de sub picioare. Vă spun cu certitudine – nu aruncaţi România şi într-o criză politică. Haideţi să ne vedem de ceea ce îi interesează pe oameni şi nu de interesele dumneavoastră de partid şi să terminăm cu toată această nebunie pe care încercaţi să o introduceţi în Parlament. Moţiunea dumneavoastră nu va trece, în cazul în care va fi dezbătută. Întoarceţi-vă la problemele românilor sau dacă nu, în alegeri veţi primi ceea ce vi se cuvine din partea alegătorilor.

Liberalii au transferat de la PSD aproape 100 de primari în ultima lună, susţin surse social-democrate pentru Adevărul. Pe de altă parte, şi PSD a racolat 40 de primari de la PNL şi de la alte partide, deci pierderea netă a social-democraţilor înainte de alegerile locale e de 60 de primari. Comparativ, în 2014, prin celebra OUG 55, moşită de Liviu Dragnea, PSD a transferat peste 400 de primari de la PNL.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite