Roman, experimentat, a vorbit despre averile construite pe bani publici

Acesta a aratat ca, la 12 ani de la Revolutie, oamenii "nu pot si nu vor sa inteleaga nedreptatea. Ei nu cred ca libertatea cucerita atat de greu inseamna doar imbogatirea la nesfarsit a unora pe

Acesta a aratat ca, la 12 ani de la Revolutie, oamenii "nu pot si nu vor sa inteleaga nedreptatea. Ei nu cred ca libertatea cucerita atat de greu inseamna doar imbogatirea la nesfarsit a unora pe seama banilor publici, adica a banilor munciti de cei multi". Petre Roman a mai vorbit despre "imbogatire prin trafic de influenta, mita, spaga si comisioane, imbogatire pe seama cheltuielilor facute pe bani publici de catre administratiile centrale sau locale". Lasand sa se inteleaga ca a studiat mai mult aceasta problema, Petre Roman s-a referit concret la "finantarea unor lucrari la preturi europene si chiar mai mari decat europene cu o forta de munca romaneasca, platita la nivel subasiatic si chiar african". "Nici o societate nu s-a dezvoltat luand de la cei harnici si dand hotilor si lenesilor", a mai afirmat Roman, pentru care piata afacerilor cu bani publici este tulbure si murdara, pentru ca "este bolnava de coruptie". Unde esti tu "Tepes-Iliescu"?! Discursul lui Petre Roman a fost, de altfel, ultimul care s-a referit la aceasta problema a coruptiei. Restul vorbitorilor au pendulat in jurul momentului Revolutiei romane, fiecare spunandu-si insa, intr-un fel sau altul, nemultumirile acum, la 12 ani de la acel moment. Asa a reusit deputatul liberal Ovidiu Draganescu sa-i incite pe colegii sai de revolutie in momentul in care a vorbit despre pericolul revenirii la partidul unic. Iritati, cei din sala au inceput sa-i strige: "Ce-ati facut voi in patru ani?", "Partidul dv. ne-a adus la foame", "Oricum, nu mai ajungeti la guvernare". Un alt discurs ce a nemultumit asistenta, fara a-i provoca insa manifestari deschise, a fost cel al deputatului UDMR de Timis Tiberiu Toro, care s-a aratat mahnit de faptul ca o parte a populatiei doreste interzicerea unor partide politice, ceea ce, in opinia sa, ar reprezenta un atac la pluripartidism. Dan Iosif i-a pus la punct, in stilul sau caracteristic, pe toti, denumindu-i "reprezentanti ai partidelor care n-ati existat", persoane care vin acum "sa ne dati noua lectii de democratie si demnitate". Fara indoiala, cel mai aplaudat vorbitor a fost reprezentantul minoritatii turce, Metin Cerchez, care a si incheiat, de altfel, sesiunea solemna. Acesta a spus ca, iata, vine "un turc din Romania sa va spuna sa puneti mana pe arme, sa luptati impotriva federalizarii. Il rog pe Ion Iliescu eu, un turc din Romania, sa imbrace haina lui Cuza si sa coboare printre oameni, sa le vada necazurile. Si tot un turc din Romania ii spune lui Ion Iliescu sa fie Vlad Tepes". Aceasta a fost nota in care participantii au plecat dintr-o sala in alta a Palatului Parlamentului, pentru a asista la lansarea cartii lui Ion Iliescu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările