Reproşurile PSD pentru Guvernul Orban: A împiedicat-o pe Firea să facă testarea în masă şi l-a îndepărtat pe Streinu-Cercel

Reproşurile PSD pentru Guvernul Orban: A împiedicat-o pe Firea să facă testarea în masă şi l-a îndepărtat pe Streinu-Cercel

Lucian Romaşcanu, purtător de cuvânt al PSD

Purtătorul de cuvânt al PSD Lucian Romaşcanu susţine că atitudinea Guvernului Orban, care doar a informat Parlamentul cu privire la prelungirea stării de alertă, fără a cere aprobarea, are drept consecinţă moţiunea de cenzură, despre care PSD spune că „va fi fatală” executivului.

Ştiri pe aceeaşi temă

PSD cataloghează drept „o bătaie de joc la adresa legii” şi un „abuz imens” decizia Guvernului de a nu solicita un vot în Parlament pentru prelungirea stării de alertă, susţinând că această decizie va avea două consecinţe majore.

Prima este, conform senatorului PSD Lucian Romaşcanu, aceea că „Guvernul Orban s-a ales cu o moţiune de cenzură care îi va fi fatală”, a doua consecinţă fiind aceea că  guvernul PNL a instaurat „starea de haos” în România.

În acest context, social-democraţii „somează” guvernul să ceară votul Parlamentului pentru orice decizie privind prelungirea stării de alertă.

„De ce credem noi că se întâmplă toate aceste manipulări şi ascunderi ale adevărului? Pentru că firmele prietene au făcut stocuri de măşti de protecţie pentru două stări de alertă, probabil, nu? Sau pentru că ştiu că după starea de alertă urmează o moţiune de cenzură care a duce la căderea Guvernului sau pentru că au luat decizii disproporţionate, în starea de urgenţă, care au dus la prăbuşirea economiei. (...) Şi, nu în ultimul rând, ca să justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare ori numirile clientelare, guvernul PNL având nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni”, a mai afirmat Lucian Romaşcanu.

Reprezentantul PSD acuză totodată că guvernanţii au folosit pandemia  „pentru a-şi atinge propriile scopuri şi pentru a satisface nevoile clienţilor PNL”, susţinând din nou că  „Guvernul PNL ascunde sau manipulează adevărul legat de pandemia cu COVID, insistent şi cu premeditare”.

PSD le cere românilor să respecte măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov-2.

„Indiferent de minciunile şi manipulările pe care PNL le aduce în spaţiul public solicităm românilor să continue portul măştii în spaţiul public să continue măsurile de distanţare pentru a proteja pe ei şi pe cei dragi” a mai declarat Lucian Romaşcanu.

Acesta aduce şi ceea ce a numit „argumente” care arată faptul că datele privind îmbolnăvirile sunt manipulate, între acestea Romaşcanu enumerând faptul că Guvernul are monopolul informaţiilor oficiale şi „refuză obsesiv” să lase informaţii să iasă public şi din alte surse, dând exemplul faptului că „Guvernul a împiedicat Primăria” Capitalei să facă testarea în masă, dar şi faptul că „epidemiologii care arătat realitatea pe care PNL vrea s o mascheze au fost îndepărtaţi, vezi cazul Streinu Cercel”.

Nu în ultimul rând, PSD acuză autorităţile că „testează în funcţie de interesul politic şi nu de necesităţi” subliniind că adevărul e că doar 6,9% din cele peste 2600 de locuri de terapie intensivă erau ocupate în această lună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările