Război total între două membre PSD de marcă. Rodica Nassar şi Graţiela Drăghici se judecă în instanţă pentru incălcarea dreptului la onoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rodica Nassar este o apropiată a lui Marcel Ciolacu FOTO Facebook
Rodica Nassar este o apropiată a lui Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Scandalul dintre cele două a pornit în timpul guvernării PSD, atunci când Rodica Nassar ocupa funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii (2017 - 2019), iar Graţiela Drăghici era şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse pentru Femei şi Bărbaţi (ANES), cu rang de secretar de stat.

Lupta în instanţă a început în ianuarie 2019, atunci când Nassar a deschis un proces la Judecătoria Sectorului 2 şi a cerut instanţei să constate că Graţiela Drăghici i-a încălcat dreptul la onoare. Social-democrata a solicitat iniţial daune morale de un milion de lei, dar ulterior a cerut 199.000 de lei.

Aflată la al cincilea mandat de parlamentar, Nassar este unul din liderii de forţă ai PSD în Capitală, apropiată de Gabriela Firea şi Marcel Ciolacu, potrivit Ziare.com. De cealaltă parte, Drăghici este apropiată de echipa fostului şef PSD Viorica Dăncilă.

Drăghici a devenit cunoscută în 2018, în urma unei declaraţii neinspirate, când s-a întrebat de ce femeile nu pot fi „motostivuitor“ şi bărbaţii, „om de serviciu“. 

„Legea este foarte clară. Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii mai masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de serviciu?”, declara aceasta.

Graţiela Drăghici FOTO Facebook

gratiela draghici motostivuitor foto facebook

Cum a început conflictul

Povestea dintre cele două ar fi început pe 12 decembrie 2018, odată cu şedinţa Biroului permanent al Organizaţiei PSD Sector 2. Acolo, Graţiela Drăghici ar fi făcut afirmaţii denigratoare la adresa lui Nassar.

„Ai băgat oameni la puşcărie, ai pus anumite societăţi de pază să mă urmărească şi să observe activitatea ce o desfăşor, nu m-ai sprijinit niciodată, după cum ai susţinut şi ori de câte ori ai avut ocazia ai lovit în mine, încercând să me denigrez”, ar fi afiramat Drăghici.

De cealaltă parte, Nassar a precizat că afirmaţiile colegei depăşesc limita libertăţii de exprimare, şi prin acestea i-ar fi adus un prejudiciu de imagine, reputaţie, onoare şi demnitate. Aceasta s-a mai plâns că afirmaţiile au avut un puternic impact în plan psihic şi emoţional.

În replică, Drăghici a susţinut că ea doar a adus în atenţia membrilor Biroului lipsa de transparenţă şi de implicare a Rodicăi Nassar în sprijinirea membrilor organizaţiei.

Tribunalul Bucureşti: Nu sunt dovezi

Îniţial, procesul a fost deschis la Judecătoria Sectorului doi, care a declinat cazul către Tribunalul Bucureşti. Acesta din urmă a respins cererea în 2019 ca fiind neîntemiată, iar pe 9 februarie 2021 a respins apelul, ca nefondat. Instanţa a mai decis ca Rodica Nassar să-i plătească suma de 3.000 de lei, drept cheltuieli de judecată, arată portalul instanţelor.

În motivarea deciziei, Tribunalul Bucureşti a explicat că a respins solicitarea Rodicăi Nassar pe motiv că aceasta „nu este una majoră, astfel încât să se justifice acordarea de daune morale”.

„Nu s-a făcut dovada ca urmare a susţinerilor sau afirmaţiilor făcute de pârâtă, reclamata a suferit o deteriorare vizibilă obiectiv a stării fizice sau psihice”, a mai arătat instanţa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite