Ovidiu Raeţchi, despre demisia lui Carmen Dan: Doar primul pas către aflarea adevărului despre 10 august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, vicepreşedintele Comisiei de Apărare, a reacţionat luni pe Facebook în urma deciziei lui Carmen Dan de a-şi da demisia din funcţia de ministrul de Interne şi a subliniat că acesta este „doar primul pas” pentru aflarea adevărului despre incidentele care au avut loc pe 10 august.

„Demisia ministrului Carmen Dan reprezintă doar primul pas către aflarea adevărului despre 10 august. Toate documentele trebuie desecretizate, toate practicile îndoielnice trebuie verificate, toţi cei vinovaţi pentru blocarea violentă a dreptului de a protesta trebuie identificaţi şi traşi la răspundere. Umflarea aparatului de represiune politică în dauna poliţiei care asigură siguranţa de zi cu zi a cetăţenilor trebuie oprită. Avem nevoie de o viziune civică, liberală asupra modului în care tratăm drepturile cetăţenilor, nu de una militaristă şi violentă de factură sovietică. Dar nu PSD va face toate aceste schimbări - e un partid tot mai mic, tot mai speriat de nemulţumirea publică, care va continua să se ascundă în spatele bastoanelor şi scuturilor. Această modificare de filosofie va fi realizată numai de o guvernare de dreapta”, a afirmat Raeţchi pe Facebook.
 

Carmen Dan a anunţat luni că demisionează de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Carmen Dan, al cărei nume figura pe lista remaniabililor, decizia urmând să fie luată la Comitetul Executiv al PSD de luni, a afirmat că şi-a depus mandatul.

Ea a ţinut să precizeze că pleacă cu fruntea sus din minister.De asemenea, Carmen Dan i-a urat succes lui Nicolae Moga, senator de Constanţa, al cărui nume a fost vehiculat pentru a prelua portofoliul Internelor. „Cred că PSD a cedat în faţa lui Iohannis“, a subliniat Carmen Dan.

Vezi şi: Război în PSD. Carmen Dan şi-a dat demisia înainte de a fi remaniată şi acuză că PSD a cedat în faţa lui Iohannis. Surse: Noul ministru de Interne, fidel lui Mazăre

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite