Paul Stănescu, pus la punct de primarii din Olt. Aleşii PSD îi cer fostului vicepremier să nu trădeze la moţiune

Paul Stănescu, pus la punct de primarii din Olt. Aleşii PSD îi cer fostului vicepremier să nu trădeze la moţiune

Paul Stănescu FOTO Mediafax

Peste zece primari PSD din judeţul Olt sunt nemulţumiţi de modul în care Paul Stănescu s-a comportat în Parlament înaintea moţiunii de cenzură şi cer o discuţie lămuritoare cu preşedintele partidului, Viorica Dăncilă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarii sunt de partea conducerii centrale a partidului şi nu acceptă voturi anti-Guvern la moţiunea de cenzură din partea parlamentarilor de Olt.
 
Votul de miercuri din plenul reunit al Parlamentului împotriva ordinii de zi propuse de conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului privind moţiunea de cenzură prin care opoziţia a reuşit să schimbe data la va avea loc votul împotriva Guvernului Dăncilă l-a readus în prim plan pe preşedintele PSD Olt Paul Stănescu, care prin atitudinea sa a contrubuit la succesul Opoziţiei.
 
Întrebat de jurnalişti de ce nu a votat alături de colegii din PSD împotriva solicitării Opoziţiei, Stănescu a replicat sec că din greşeală a apăsat pe alt buton. „Nu mi-am dat seama şi am votat prezent nu am votat pentru, din greşeală, pur si simplu am greşit, eu cu Radu, liderul de grup şi cu domnul Arcaş”, a explicat Stănescu, ironic, pe holurile Parlamentului.
 
Conform unor surse politice, trădarea lui Stănescu are însă şi un alt substrat, care ţine de faptul că acesta încearcă să-şi asigure, în eventualitatea schimbării guvernului, accesul la robinetul banului public. Principala sursă din care Stănescu îşi alimentează clientela politică este Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funcialre (ANIF), unde liderul PSD Olt l-a implantat ca preşedinte pe Florin Ionuţ Barbu. ANIF este vaca de muls a grupării Paul Stănescu-Marius Oprescu (peşedintele CJ Olt)-Marius Iancu (deputat PSD de Olt)-Vali Ţiţirigă (patronal firmei Wagramer Termo 2000). În ultimul an, firma lui Vali Ţiţirigă a câştigat licitaţii de peste 50 de milioane de euro de la ANIF, ultima fiind adjudecată pe 13 septembrie 2019 cu următoarele obiective: ”Proiectare (unde este cazul), asistenţă tehnică (unde este cazul) şi execuţie lucrări pentru următoarele sedii aparţinând Inspectoratului de Stat în Construcţii: Lotul 1 : Execuţie lucrări pentru obiectivul de «Efectuare lucrări de reparaţii capitale respectiv: restaurare, consolidare, modernizare, recompartimentări interioare şi extindere, amenajare incintă şi împrejmuire, etc. şi reparaţii la corpurile anexă ale sediului Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt» + Lotul 3: Proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii «Construire sediu Inspectoratul Judeţean în Construcţii Vâlcea»”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările