Proiectul USR prin care persoanele condamnate definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie nu pot fi cadre didactice, adoptat de Senat

Proiectul USR prin care persoanele condamnate definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie nu pot fi cadre didactice, adoptat de Senat

Senatul a adoptat marţi, decizional, proiectul de lege all USR care modifică Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, în sensul în care nu pot ocupa o funcţie didactică persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurimi legate de exercitarea profesiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa legislativă arată că „Nu pot ocupa funcţiile prevăzute la alineatul (1) persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurări legate de exercitarea profesiei, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”, potrivit amendamentului formulat de de senatorul PSD Şerban Nicolae şi deputatul USR Cristina Iurişniţi din raportul de admitere al Comisiei pentru învăţământ a Senatului.

Un alt amendament al aceloraşi parlamentari prevede introducerea unui nou articol în legea educaţiei care arată că: „Nu pot ocupa o funcţie didactică persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurimi legate de exercitarea profesiei, până la intervenirea unei situaţii care înlătură consecinţele condamnării”.

Camera Deputaţilor a adoptat tacit pe 24 aprilie proiectul de lege, iar Senatul a votat propunerea legislativă, în calitate de for decizional, iar actul normativ va merge la promulgare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările