Programul de guvernare PNL-PSD, pe partea socială. Cu cât ar putea creşte pensiile, alocaţiile şi salariile

Programul de guvernare PNL-PSD, pe partea socială. Cu cât ar putea creşte pensiile, alocaţiile şi salariile

FOTO: Inquam Photos

Liberalii şi social-democraţii urmează să finalizeze, vineri, programul de guvernare, de principiu stabilindu-se majorările de venituri care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022, au precizat surse politice pentru News.ro. Astfel, pensiile vor creşte cu 10%, alocaţiile cu 20% şi se va aloca a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap. Salariul minim ar putea creste la 2.550 de lei, iar pensia minimă de la 800 la 1000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Programul de guvernare PNL-PSD-UDMR prevede că, de la 1 ianuarie 2022, pensiile vor creşte cu 10% iar pensia minimă va creşte de la 800 la 1000 de lei. Salariul minim va creste la 2.550 de lei de la 1 ianuarie, iar partidele au stabilit că 7% din PIB va fi alocat pentru investiţii, în bugetul pe anul viitor. 
 
S-a mai ajuns la un acord prin care pensionarii care au o pensie de până la 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un sprijin, o singură dată, de 1.200 de lei, pentru a suporta creşterile de preţuri la utilităţi. 
 
În plus, cei care au o pensie de peste 4.000 de lei vor plăti contribuţii pe sănătate de 10%. 
 
PNL şi PSD au ajuns la un acord şi în privinţa majorării alocaţiilor. Dacă iniţial PSD dorea ca alocaţile să crească cu 40%, conform legii, s-a stabilit că această majorare este prea mare şi nu poate fi susţinută de la buget.
 
Astfel, alocaţiile, pentru copiii între 0-2 ani, vor ajunge la 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani, la 243 de lei, începând din 1 ianuarie 2022. 
 
În programul de guvernare se mai specifică faptul că se va aloca a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările