Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă după decizia CCR privind amnistia şi graţierea. „Iohannis trebuie să plătească politic

Prima reacţie a Vioricăi Dăncilă după decizia CCR privind amnistia şi graţierea. „Iohannis trebuie să plătească politic

Viorica Dăncilă. FOTO Inquam Photos

Premierul Viorica Dăncilă a lansat săgeţi la adresa preşedintelui Klaus Iohannis după ce  Curtea Constituţională s-a pronunţat pe tema a două proiecte legislative de modificare Constituţiei, unde e prinsă şi tema graţierii pentru fapte de corupţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Vom aştepta motivarea CCR pentru a stabili următorii paşi. Cum fiecare dintre noi greşim pentru greşelile pe care le facem, Klaus Iohannis trebuie să îşi asume, trebuie să plătească politic, cel puţin, pentru această decizie”, a afirmat Viorica Dăncilă, citată de stiripesurse.ro

Curtea Constituţională a decis joi, în unanimitate, că amnistia şi graţierea nu pot fi interzice prin Constituţie, în contextul în care vorbim de o prerogativă a Parlamentului. Curtea a decis interzicerea Ordonanţelor de urgenţă pe aceste teme este însă constituţională.
 
CCR a respins iniţiativele legislative ale PNL-USR şi PSD de revizuire a Constituţiei. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Judecătorii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei şi graţierii faptelor de corupţie depăşeşte limitele de revizuire a Constituţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: