Dragnea s-a răstit la jurnalişti după adoptarea Codului penal: Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful PSD, Liviu Dragnea, a declarat, după adoptarea Codului penal de Parlament, că preşedintele Klaus Iohannis şi un „grup de oameni“ au decis ca el să fie „anihilat“. Mai mult, acesta a subliniat că el nu vrea să plece „ca prostul din această viaţă şi din această funcţie“.

„Ce înseamnă dedicat lui Liviu Dragnea? Este un cod penal dedicat justiţiabililor din România şi m-am săturat de petardele aruncate în spaţiul public. Decizia luată acum un an şi jumătate de Iohannis şi de un grup de oameni cu puteri oculte a fost ca eu să fiu anihilat. Că acum e vorba de abuzul în serviciu. Mâine pot să facă 2000 de dosare. Când şi-au pus o ţintă nu ezită, pentru că destinul joacă pierderea unei puteri inimaginabile pe care au avut-o şi încă o mai au, o putere ocultă, nelegitimă. Dar pentru a lăsa ca mii de oameni din România nevinovaţi să tremure în faţa instanţei, până aud sentinţa şi să nu ştie dacă rămân în libertate aşa ceva nu poate fi acceptatl”, a reacţionat Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că el nu vrea să plece din funcţiile pe care le deţine deşi sunt presiuni asupra sa. „Eu nu vreau să plec ca prostul din această viaţă şi din această funcţie. Foarte simplu şi vă spun pe româneşte, ca la noi în Teleorman, adică vreau să duc această luptă până când sper că fiecare român, şi dvs. şi oricare din această ţară să ştie că poate avea încredere în justiţie, chiar dacă nu 100%“, a mai spus social-democratul.

Şeful PSD a avut şi o reacţie dură după o întrebare a unui reporter care l-a  întrebat cum comentează faptul că după eşecul discuţiilor cu reprezentanţi a ceea ce spune el „statul paralel“ a decis adoptarea Codului penal.  „Public, eu vă cer să demonstraţi aceste lucruri. Vă cer public. Vă cer să mergeţi la Parchetul General să faceţi  o plângere.  Cu cine să negociez? Cu Pahonţu. Dacă ştiţi, spuneţi“, a mai spus Dragnea

Minorităţile şi un trădător PMP au înclinat balanţa

Codul penal, în forma modificată de PSD, a fost adoptat azi de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional. Legea a trecut la mustaţă: doar două voturi peste pragul necesar, dintre care unul a venit de la deputatul PMP Adrian Mocanu, exclus imediat din partid. Alţi nouă deputaţi ai minorităţilor naţionale au votat alături de PSD, înclinând decisiv balanţa. UDMR n-a mai votat alături de PSD şi ALDE. Opoziţia contestă Codul penal la CCR.

Iohannis, reacţie dură după adoptarea modificărilor la Codul penal

Preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat dur, la jumătate de oră după ce majoritatea PSD-ALDE, ajutată decisiv de câţiva deputaţi din grupul minorităţilor naţionale, a trecut modificările la Codul penal, contestate vehement de Opoziţie. „Ceea ce s-a întâmplat în Parlament se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei“, a spus şeful statului, care a anunţat că va contesta Codul penal al CCR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite