Dăncilă, prima reacţie după proteste: Am văzut un asalt asupra instituţiilor statului. Prima ţintă este Jandarmeria. Opoziţia ne atrage în spirala conflictului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă. gov.ro
Viorica Dăncilă. gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, în şedinţa de Guvern de joi, că, în urma protestului diasporei, se încearcă un asalt asupra instituţiilor statului, iar prima ţintă este Jandarmeria. Premierul a criticat Opoziţia pentru că întreţine „o spirală a conflictului“, dar  şi pe şeful statului pentru că nu a convocat CSAT.

„Am văzut un asalt asupra instituţiilor statului. Prima ţintă este Jandarmeria. Consider că o persoană sau o instituţie pot fi acuzate doar în baza unor probe concludente“, a declarat Viorica Dăncilă. 

„Spre deosebire de liderii Opoziţiei, noi nu avem dreptul să cedăm şi să amplificăm această scindare la nivelul societăţii. Noi avem responsabilitatea de a asigura o bună guvernare. Apelul meu către miniştri este să evite această spirală a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care nu au reuşit să câştige alegerile. Răspunsul nostru trebuie să fie faptele şi proiectele concrete pentru români“, a completat Dăncilă. 

Premierul a lansat şi un atac la preşedinte. „Preşedintele României nu a găsit deschiderea sau poate nu a avut timp să convoace CSAT pentru avizarea primei rectificări bugetare din acest an, deşi proiectul de află în dezbatere publică de pe data de 6 august. Guvernul a cerut preşedintelui convocarea în regim de urgenţă a CSAT. Am prevăzut mai mulţi bani pentru sănătate, educaţie, administraţie locală“, a mai afirmat Dăncilă. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite