Premierul, nemulţumit de Drulă: La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Cătălin Drulă FOTO Mediafax
Florin Cîţu, Cătălin Drulă FOTO Mediafax

Premierul Florin Cîţu a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, că, având în vedere execuţia bugetară, Ministerul Transporturilor nu ar trebui să primească bani la rectificarea bugetară.

Reacţia vine pe fondul nemulţumirilor din tabăra USR PLUS privind modul de distribuire a banilor, în special legate de alocarea de la Ministerul Transporturilor.

„La Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuţia bugetară”, a explicat premierul.

Tensiunile dintre prim-ministru şi ministrul Transporturilor sunt mai vechi. În contextul demiterii lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii, Cătălin Drulă l-a numit pe Florin Cîţu "zombie politic".

Alte schimburi de replici au avut pe tema şefului CFR, ca urmare a unor declaraţii neinspirate ale acestuia. Florin Cîţu a transmis public că şeful CFR ar trebui să fie demis, însă Cătălin Drulă a respins propunerea. Liderii USR PLUS au făcut scut în jurul directorului CFR. Vicepremierul a sărit în apărarea directorului, iar vicepreşedinta Camerei Deputaţilor, Cristina Prună, a comentat afirmaţia făcută de Florin Cîţu. 

Florin Cîţu susţine că aproape 20 de miliarde de lei, bani alocaţi investiţiilor, au rămas necheltuiţi.

„La această rectificare vor fi alocate resurse spre mai multe ministere. Am văzut că au ieşit în spaţiul public aceste informaţii pe care le-am dat doar preşedinţilor de partid(...) Sunt ministere unde avem proiecte cu execuţie zero, la ministere, miniştri care spun că au avut o execuţie foarte bună”, a de declarat premierul la finalu şedinţei de Guvern.

Premierul a reiterat şi faptul că îşi doreşte ca miniştrii să prezinte execuţia bugetară. 

„Miniştrii trebuie să vină să prezinte execuţia bugetară, dacă nu o prezint eu”, a mai adăugat el, precizând că termenul este sfârşitul acestei săptămâni.

„Ieri am prezentat public că după 6 luni de zile sunt 20 de miliarde de lei aproape, credite bugetare care nu au fost cheltuite. Multe dintre ele sunt la investiţiii, unele sunt la fonduri europene. De aceea am spus că nu sunt mulţumit de execuţia bugetară”, a mai declarat premierul. 

Premierul Florin Cîţu urmează să se întâlnească, joi, cu liderii USR PLUS, pentru discuţii pe tema rectificării bugetare, au declarat surse politice pentru „Adevărul”. Întâlnirea ar urma să aibă loc după şedinţa de Guvern.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite