Portret. Cine este Cosette Chichirău, cea care vrea să-i ia lui Barna şefia USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosette Chichirău
Cosette Chichirău

Cu un nume inspirat din Mizerabilii, Cosette Chichirău a stat mulţi ani în SUA, s-a întors acasă, la Iaşi, a ajuns parlamentar USR, a învins PSD şi PNL la alegerile europarlamentare pe judeţ, dar ţinteşte şi mai sus: candidează la funcţia de preşedinte al partidului, pentru a scoate USR din zona de „teambuilding“ în care spune că l-a dus Dan Barna, potrivit site-ului devreme.ro.

Care e povestea numelui său ciudat? „În 1977, părinţii mei citeau «Mizerabilii», de Victor Hugo. Mama era însărcinată cu mine. I-a spus tatălui meu că dacă o să fie fată, ar fi frumos s-o cheme Cosette, ca în roman“, povesteşte Cosette Chichirău.

A crescut în Iaşi. A absolvit Liceul de Informatică (1996) şi Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Al. I. Cuza (2000). După licenţă, a plecat la studii în Statele Unite, unde a obţinut un MBA (2002) şi un doctorat în finanţe (2007) la University of Massachusetts Amherst.

Cosette a strâns, peste hotare, zece ani de experienţă în industria financiară.n mod neaşteptat însă, în 2016 a renunţat la cariera sigură de finanţist şi s-a întors  la Iaşi, unde a intrat în politică. Ce a determinat-o să revină în ţară? 

Citeşte întreaga sa poveste pe devreme.ro

Deputatul Cosette Chichirău, liderul oragnizaţiei USR Iaşi, a anunţat că îl contracandidează pe Dan Barna la şefia partidului în cadrul alegerilor interne care vor avea loc la începutul lunii septembrie. ”Cel mai important lucru pe care îl am de spus despre organizarea internă a partidului este că apartenenţa la ”clan” nu mai poate să fie un criteriu pentru promovarea oamenilor (…) Teambuildingul preşedintelui va dispărea. Pentru că în USR nu avem nevoie de cultul personalităţii”, le-a transmis ea membrilor USR, în anunţul de candidatură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite