PNL sesizează CCR pentru că nu s-a înţeles cu PSD pentru împărţeala locurilor din Parlament

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Roman - FOTO Eduard Enea
Florin Roman - FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi la Parlament că a depus o sesizare la Curtea Constituţională pe motiv că PSD ar fi refuzat repartizarea în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a unui loc în plus pentru PNL, revendicat în cele din urmă de social-democraţi.

„PNL ar fi mai trebuit să deţină un mandat în plus, iar PSD un mandat în minus. Este important pentru că astfel PSD are în continuare majoritatea în Biroul Permanent. Considerăm că întotdeauna trebuie respectat regulamentul. E o acţiune premeditată a celor de la PSD pentru a dinamita activitatea comisiilor. Cum ne-am obişnuit PSD-ul, cu un abuz al majorităţii, nu ne-au respectat un drept legal”, a declarat Florin Roman marţi la Parlament.

Acesta din urmă afirma încă de luni că PSD a refuzat repartizarea în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a unui loc pentru PNL, comiţând „un nou abuz”. Acesta a explicat că PNL a solicitat, şi la Comitatul liderilor, şi la Biroul Permanent, întrunirea Comisiei juridice, care nu s-a mai întrunit din 17 decembrie.

„Acolo sunt două proiecte de lege care ne interesează  -  alegerea primarilor în două tururi şi Ordonanţa 40 privind alegerea preşedinţilor de consilii judeţene. Am semnalat şi faptul că acea Comisie de cod electoral şi-a încetat mandatul în data de 19 decembrie, nu mai au nici la această motivaţie şi, practic, prin decizia de astăzi şi-au creat majoritatea necesară pentru a bloca orice discuţie în Parlament vizavi de legile electorale pe care ni le dorim modificate”, a mai spus Florin Roman.

Deputatul liberal acuză PSD de „dănciloză”.

„Am mai constatat că dănciloza afectează grav sănătatea PSD. La mapa de Birou Permanent am avut o solicitare din partea grupului PSD de chemare la Ora Guvernului a ministrului Lucrărilor publice Ionuţ Ştefan. Spun că dănciloza afectează PSD, întrucât adresa respectivă nu reuşea într-o singură frază să facă un acord corect între subiect şi predicat, practic, o rupere al limbii române în două printr-o adresă de trei-patru rânduri”, a mai spus Florin Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite