PNL cere PSD să renunţe la Şerban Nicolae pentru şefia Senatului: Nicolae e unul dintre cei trei „muşchetari anti-Justiţie”, alături de Nicolicea şi Iordache

PNL cere PSD să renunţe la Şerban Nicolae pentru şefia Senatului: Nicolae e unul dintre cei trei „muşchetari anti-Justiţie”, alături de Nicolicea şi Iordache

Şerban Nicolae vrea să avanseze de la conducerea Comisiei juridice la cea a Senatului FOTO Inquam Photos / George Călin

PNL solicită Partidului Social-Democrat să renunţe la susţinerea lui Şerban Nicolae pentru şefia Senatului, pentru a nu decredibiliza Parlamentul, liderul social-democrat fiind considerat unul dintre „cei trei muşchetari anti-Justiţie”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liberalii se împotrivesc susţinerii de către PSD a lui Şerban Nicolae pentru şefia Senatului. „PSD reuşeşte, prin propunerea lui Şerban Nicolae drept candidat al partidului pentru preşedinţia Senatului, să înregistreze o premieră naţională negativă: decredibilizarea Camerei superioare a Parlamentului.Afirmăm cu toată convingerea că, ultima decizie a PSD în ceea ce priveşte Senatul, riscă să genereze consecinţe dezastruoase pentru activitatea instituţiei, precum şi temeri justificate că este un atentat planificat pentru a sabota imaginea acestui corp legiuitor în ochii opiniei publice”, se arată într-un comunicat al PNL.

Liberalii dau mai mult argumente în ceea ce priveşte criticarea lui Nicolae. „Sunt multe argumente solide şi de necontestat care oricând pot fi invocate. De exemplu, faptul că dl senator Şerban Nicolae s-a consacrat în ultimii ani ca fiind, alături de Eugen Nicolicea şi Florin Iordache, unul dintre ”cei trei muşchetari anti-justiţie” ai PSD sau că a fost schimbat în 2019 chiar de PSD din funcţia de lider al Grupului de la Senat pentru că era o povară electorală. La care se pot adăuga derapaje grave referitoare la Preşedintele Klaus Iohannis, fără precedent pe scena politică românească, sau cele privitoare la înalţi responsabilii europeni, ca Frans Timmermans, sau la adresa unor instituţii diplomatice ale partenerilor externi, drept răspuns că nu se agreau atacurile PSD la adresa statului de drept şi la drepturile şi libertăţile omului”, se mai arată în comunicat. 

Potrivit sursei citate, liderul social-democrat a fost unul dintre cei mai mari critici la adresa DNA şi a avut propuneri controversate. „PNL nu poate rămâne indiferent când oferta PSD pentru a doua funcţie în stat priveşte o persoană care şi-a făcut un obicei din a lansa critici repetate la adresa DNA sau a iniţia propuneri legislative legislative controversate, niciodată în sens european sau reformator.Nu putem uita nici insultele la adresa unei colege parlamentar, rostite din partea celui care poate deveni chiar azi preşedinte al Senatului. Dacă PSD are în plan distrugerea imaginii Senatului, prin susţinerea lui Şerban Nicolae pentru a prelua funcţia deţinută până de curând neconstituţional de către Teodor Meleşcanu, cu siguranţă va confirma cât de toxic a devenit acest partid.  Aşa ştie PSD să se "reformeze": desfiinţând credibilitatea Senatului.Transmitem însă, cu toată răspunderea, că atât timp cât PSD se va încăpăţâna să nu ia în considerare rapid o altă persoană candidat pentru funcţia de preşedinte al Senatului, este cea mai gravă jignire pe care o poate transmite la adresa românilor”, conchid liberalii. 

Teodor Meleşcanu se întoarce pe o funcţie de conducere în Senat la pachet cu Şerban Nicolae

 
Teodor Meleşcanu va fi susţinut de PSD pentru un post de vicepreşedinte al Senatului, alături de Robert Cazanciuc şi de Liviu Marian Pop. Şerban Nicolae, unul dintre parlamentarii care au pus umărul la ciuntirea legislaţiei penale, va fi propunerea PSD pentru şefia Senatului. PSD are singur majoritate la Senat.
 
„Din fercire pentru mine, beneficiez de sprijinul colegilor, foare bine pregătiţi, cu cariere pe cont propriu cât se poate de respectabile şi care şi-au dorit solidaritate.”, a declarat Şerban Nicolae, la finalul şedinţei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: