PMP îi cere demisia lui Cristian Preda din Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PMP îi cere lui Cristian Preda, candidat la alegerile europarlamentare pe lista PMP, să demisioneze din Parlamentul European, ca urmare a criticilor aduse partidului.

„Referitor la recentele declaraţii ale domnului Cristian Preda, PMP face următoarele precizări: domnul Cristian Preda a fost exclus din PMP, iar contestaţia domniei sale a deciziei de excludere a fost respinsă de Comisia de Arbitraj şi Integritate a partidului. Domnul Cristian Preda a câştigat primul mandat de europarlamentar cu sprijinul PDL, după care a început să critice partidul care l-a trimis în Parlamentul European. La PMP a repetat acelaşi comportament. După ce s-a văzut cu un mandat în Parlamentul European, a adus jigniri publice grave partidului şi membrilor, cu efortul cărora a obţinut această poziţie importantă la Bruxelle“, se arată într-un comunicat de presă al PMP.

De aceea, noua conducere a PMP consideră că se impune demisia lui Cristian Preda din Parlamentul European. „PMP solicită demisia de onoare a domnului Cristian Preda din Parlamentul European, pentru a lăsa loc următorului clasat pe listele Partidului Mişcarea Populară. În caz contrar, apreciem că domnul europarlamentar, Cristian Preda, este lipsit de onoare“, se mai arată în sursa citată.

Colegiul Naţional al PMP, partid condus de Elena Udrea în acea vreme, a votat în decembrie, cu unanimitate, pentru excluderea lui Cristian Preda din partid. „Colegiul Naţional (CN) al PMP, forul decizional cel mai larg între Congrese, a validat printr-un vot unanim propunerea de excludere din partid a lui Cristian Preda înaintată de Consiliul Executiv Naţional (CEN).Decizia vine în baza aplicării statutului partidului care prevede că membrii partidului „au interzis să acţioneze în vreun fel care ar prejudicia îndeplinirea obiectivelor PMP sau realizarea programului asumat. Membrii nu trebuie să comită acte care provoacă daune Partidului, inclusiv daune de imagine“, se spune în comunicatul PMP.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite