Pierde teren şeful PNL? Orban, ignorat de greii partidului din filiala Cluj

Pierde teren şeful PNL? Orban,
ignorat de greii partidului din filiala Cluj

Cei mai vocali lideri ai PNL Cluj nu au vrut să vină la evenimentele lui Orban. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful CJ Cluj, Alin Tişe, şi primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, nu au mers să se vadă cu preşedintele PNL, Ludovic Orban, venit să-şi promoveze candidatura pentru un nou mandat la cârma partidului, în oraşele din Ardeal. Tişe a anunţat  faptul că nu are de ce să se afişeze alături de Orban, fiind contestatar al acestuia, în timp ce Boc este printre principalii lideri pe care mizează premierul Florin Cîţu, în cazul unei candidaturi la şefia PNL

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu voi mai accepta ca munca mea din judeţ să fie folosită ca exerciţii de imagine ale unora care vin în vizita pe aici şi apoi pleacă . Să-şi facă imagine cu activitatea şi cu realizările lor, dacă o au. E o chestiune de etică politică. Oameni incompetenţi în judeţele lor vin la Cluj sa se laude cu munca altora iar apoi ne tratează cu lipsă de respect. Ne pretind rezultate electorale bune iar apoi prin decizii arbitrare ne îngreunează munca politică din judeţ şi ne afectează negativ electoral”, a declarat Alin Tişe, fiind amintit faptul că Orban nu s-a luptat la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să câştige numirea prefectului de Cluj de către PNL.

Pe de altă parte, primarul Emil Boc a lipsit de la evenimentele unde a fost prezent Ludovic Orban motivând faptul că a avut alte întâlniri. Potrivit unor surse din conducerea PNL, Boc a bătut palma cu Florin Cîţu să facă parte din echipa acestuia, fiind luată calcul o candidatură a edilului pentru funcţia de prim-vicepreşedinte sau preşedinte executiv, aceasta ultimă poziţie fiind însă posibilă doar dacă e schimbat Statutul PNL până la congres.

De altfel, Florin Cîţu a mers în numeroase filiale din Ardeal, acolo de unde ar urma să primească sprijinul consistent la congres, dacă va candida pentru şefia PNL. Mai mult, surse politice echipa premierului susţin că şi câteva organizaţii din Moldova sunt dispuse să-l susţină, fiind date exemplele Sucevei şi Vasluiului.

Orban susţine că 36 de organizaţii judeţene şi de sector îl sprijină pentru un nou mandat, însă numărul lor este mult mai mic. De altfel, situaţia s-ar putea schimba după intrarea în lupta pentr şefia PNL a altor candidaţi cu susţinere în partid.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările