Ce spune Alexandru Rafila despre amânarea alegerilor parlamentare

Ce spune Alexandru Rafila despre amânarea alegerilor parlamentare

Alexandru Rafila

Întrebat dacă alegerile parlamentare mai pot avea loc pe 6 decembrie în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Alexandru Rafila spune că următoarele două săptămâni vor fi hotărâtoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Eu nu ştiu care va fi situaţia pe 6 decembrie. Din punctul meu de vedere, vor fi hotărâtoare următoarele două săptămâni, pentru că noi ne aflăm pe un trend ascendent. Dacă acest trend ascendent va continua să fie rapid crescător, iar numărul de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă şi mortalitatea va fi importantă, atunci sigur că trebuie să existe o gândire a întregii clase politice legată de momentul oportun pentru organizarea alegerilor. Nu pot să fac pronosticuri în acest moment, dar în mod evident acum ne găsim într-o situaţie foarte serioasă şi ea trebuie luată ca atare. Cei care au responsabilitate la Ministerul Sănătăţii, la Guvernul României, probabil că o să poată să analizeze datele pe care le pune la dispoziţie în fiecare zi, cu mult profesionalism, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi vor putea să acţioneze în consecinţă”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat într-o conferinţă de presă joi la sediul PSD dacă mai pot avea loc alegeri pe 6 decembrie.

Întrebat dacă vor fi peste 1.000 de persoane la ATI, Alexandru Rafila a răspuns: „Nu, nu pot să vă spun mai clar pentru că nici nu vreau să mă gândesc la un scenariu în care vor exista persoane care aşteaptă să intre la secţiile de terapie intensivă”.

„Pacienţii de terapie intensivă nu pot aştepta. Deci nu vreau să mă gândesc la un astfel de scenariu. Deci nu pot să vă răspund la această întrebare. Eu sper şi sperăm cu toţii, cred că cea mai bună variantă ar fi următoarea: să se oprească creşterea, să vedem o scădere a numărului de cazuri, a numărului de internări la terapie intensivă şi să organizăm alegerile. Cred că asta ar fi situaţia ideală pentru toată lumea şi cred că lucrul acesta ar trebui să ni-l asumăm”, a completat Rafila.

Alexandru Rafila a anunţat joi că se va înscrie în PSD şi va candida pe lista partidului la alegerile parlamentare. El va deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor, în Bucureşti.

Marcel Ciolacu a declarat că atributul organizării alegerilor revine Guvernului şi mai nou şi preşedintelui Klaus Iohannis care vrea acest scrutin pe 6 decembrie, pentru a avea un Parlament legitim. Liderul PSD a adăugat că „nu poţi să să discuţi despre un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 4.013 noi cazuri de infectare cu SARS-COV-2, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 168.490. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti - 777, urmat de Cluj - 227, Iaşi - 200, Timiş - 175, Bacău - 150, Prahova - 137, Braşov-130, Sibiu - 129, Alba - 126, Mureş - 123, Suceava - 116, Galaţi - 114, Ilfov - 101. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat şi 73 de decese, bilanţul fiind de 5.674. În prezent, 721 de persoane sunt internate la Terapie Intensivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările