Orban, despre propunerea USR ca Iohannis să participe la toate şedinţele de Guvern: Este o prostie fără margini / pnl

Orban, despre propunerea USR ca Iohannis să participe la toate şedinţele de Guvern: Este o prostie fără margini

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, critică, la RFI, intenţia Guvernului de a adopta o OUG pentru articolele declarate constituţionale din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. Liberalul spune pe de altă parte că propunerea USR ca preşedintele Klaus Iohannis să participe la toate şedinţele de Guvern până la sfârşitul anului este „o prostie fără margini”.

Zi decisivă pentru liderii PSD. CCR poate deschide uşa către amnistie şi graţiere. Dragnea ar rămâne cu cazierul curat / psd

Zi decisivă pentru liderii PSD. CCR poate deschide uşa către amnistie
şi graţiere. Dragnea ar rămâne cu cazierul curat

CCR va decide marţi dacă protocoalele de colaborare încheiate între SRI şi Parchetul General au încălcat sau nu Constituţia. Sesizarea a fost semnată de Florin Iordache, unul dintre oamenii fideli lui Dragnea. Potrivit unor surse politice, juriştii PSD cred că vor avea câştig de cauză şi, pe baza deciziei CCR, Guvernul ar putea adopta ordonanţa de amnistie şi graţiere, la pachet cu ordonanţa pentru modificarea Codurilor penale.

Liderii PSD nu se mai ascund. „Am cerut o discuţie pe amnistie şi graţiere. Să ştim: ori e albă, ori e neagră. Săptămâna viitoare vom decide“ / psd

Liderii PSD nu se mai ascund. „Am cerut o discuţie pe amnistie şi graţiere. Să ştim: ori e albă, ori e neagră. Săptămâna viitoare vom decide“

Primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, unul dintre apropiaţii lui Liviu Dragnea, a cerut în şedinţa Comitetului Executiv (CEX) să fie tranşat subiectul graţierii şi amnistiei. „Să ştim: ori e albă, ori e neagră. În sedinţa viitoare a CEX vom avea această discuţie“, a spus Tudorache, la Digi 24. Şi Marian Oprişan a vorbit despre un „act de clemenţă“ pentru infractori din partea PSD.

Barna: Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor infractori cu dosare penale / psd

Barna: Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor infractori cu dosare penale

Liderul USR, Dan Barna, a reacţionat dur la anunţul Vioricăi Dăncilă, privind adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru Codul penal şi Codul de procedură penală, spunând că „OUG-urile pe justiţie se decid în CEx-ul PSD şi nu în şedinţele de Guvern”. Barna a mai comentat şi faptul că omul care va elabora OUG-ul va fi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cel al cărui articol privind abuzul în serviciu a fost declarat neconstituţional.

Liviu Avram, despre OUG pe legislaţia penală: „O asemenea anomalie juridică are o singură explicaţie. PSD vrea să agaţe amnistia şi graţierea cu orice preţ” / psd

Liviu Avram, despre OUG pe legislaţia penală: „O asemenea anomalie juridică are o singură explicaţie. PSD vrea să agaţe amnistia şi graţierea cu orice preţ”

Jurnalistul Liviu Avram a comentat luni, în redacţia „Adevărul”, anunţul lansat de premierul Viorica Dăncilă la finalul Comitetului Executiv al PSD, potrivit căruia Guvernul va adopta o Ordonanţă de Urgenţă pentru Codul penal şi cel de procedură penală. Liviu Avram a explicat că astfel de iniţiative nu au mai existat până acum şi consideră decizia o „anomalie juridică” care are scopul de a agăţa elemente de amnistie şi graţiere.

Liviu Dragnea, pe lista „noilor autocraţi“ din Est publicată de Washington Post. Liderul PSD, alături de Viktor Orban / psd

Liviu Dragnea, pe lista „noilor autocraţi“ din Est publicată de Washington Post. Liderul PSD, alături de Viktor Orban

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este menţionat într-o amplă analiză a publicaţiei americane Washington Post, cu titlul „Noii autocraţi”. Articolul are ca subiect încercarea unor lideri din România, Ungaria, Polonia şi Cehia de a-şi consolida puterea politică. În cazul României, autorul articolului  susţine că PSD se foloseşte de creşterea economică pentru a rămâne la putere.

Pe măsură ce ne apropiem de 1 decembrie, nu trebuie să fii geniu să îţi dai seama că nu suntem unde ne aşteptam sau unde trebuia să fim. Dacă ne întreba cineva la 1 ianuarie 2007 cum va arăta România politică în 2018, în an centenar, e puţin probabil ca imaginaţia noastră să fi fost atât de creativă.

acum 26 zile · comentarii (4)

Prin expresia „Pas cu pas“, Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a definit una dintre cele trei direcţii strategice ale evoluţiei ţării noastre, în viitor. Dar, expresia „Pas cu pas“ nu îi aparţine „sasului“, sau „neamţului“ Klaus Iohannis - cum a fost etichetat de către adversari -, ci îi aparţine poporului român.

acum 26 zile · comentarii (1)

În martie 2018, la Congresul PSD, Dragnea declara: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. La doar şase luni distanţă o propune pe Ecaterina Andronescu ministru al Educaţiei. Ce s-a schimbat între timp? Doar se ştie că începând cu anul 2000 toate schimbările din sistem au fost realizate, impuse, propuse sau sugerate de către doamna Andronescu.

acum 26 zile · comentarii (10)

Lupta de clasă nu mai trebuie să fie nocivă şi distrugătoare. Lupta de clasă trebuie să promoveze valorile, ideile, dialogul, progresul, să unească şi nu să dezbine. Ce drum vor alege românii pentru următoarea sută de ani: vor porni uniţi pe calea unui nou centenar al României sau vor pieri, dezbinaţi şi aruncaţi în negura unor istorii de tristă amintire?

acum 27 zile · comentarii (5)

Sunt ipotezele implicite sau explicite făcute de mass-media înţelese, deliberate, gândite de cetăţeni? Cine controlează şi dă formă agendei politice a noului mediu mass-media? Care sunt caracteristicile acestei noi epoci media? La aceste întrebări ne răspund Michael Delli Carpini şi Bruce Williams de la Universitatea din Pennsylvania.

acum 27 zile · comentarii (0)

Rezoluţia votată de Parlamentul European, cu o largă majoritate, şi recentul Raport din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) vin să confirme situaţia gravă în care se află România. Din păcate pentru cetăţenii români, din păcate pentru cetăţenii europeni, România se dovedeşte nu numai veriga slabă a lanţului european, dar şi, fapt extrem de grav, veriga ce periclitează unitatea şi stabilitatea Uniunii Europene.

acum 27 zile · comentarii (24)

Nu se întrevede constituirea unei noi majorităţi parlamentare. „Puciştii“ şi parlamentarii pe care îi controlează declară la unison că nu vor vota împotriva propriului guvern. Presiunea pe care preluarea preşedinţiei UE o exercită asupra PSD-ALDE, poziţia UE faţă de România, exprimată prin MCV şi Rezoluţia PE, creează condiţii cel puţin inconfortabile pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

acum 27 zile · comentarii (40)

Atunci când partidul te numeşte a patra oară pe aceeaşi funcţie, deşi nu ai reuşit să demonstrezi nimic pentru societate în celelalte 3 cazuri, se numeşte nebunie. Sau mai degrabă se numeşte sfidarea poporului, lucru pe care Partidul Social Democrat îl face, fără să se ferească, asumat, de 28 de ani încoace.

acum 28 zile · comentarii (3)

Cam asta este perspectiva, căci, de ieri de las prânz, oficialii care gerează treburile României de acum au decis că a venit timpul să iasă la luptă dreaptă împotriva exploatatorilor, capitaliştilor criminali care sug sudorea poporului după ce, adevăraţi vampiri internaţionali, ne istoviseră de sânge şi de alte fluide esenţiale.

acum 28 zile · comentarii (66)

Mare scandal mare în coaliţia de guvernare de la Bucureşti, împotriva celor două documente emise ieri de Comisia Europeană  şi Parlamentul European. Declaraţii care de care mai belicoase şi de ameninţătoare, unele cerând plecarea României din UE, pe motiv că aceasta ne încalcă suveranitatea. Nicio vorbă despre tratatele semnate de România la aderarea la UE, despre prevederile Constituţiei, ale CCR, pe această temă.

acum 28 zile · comentarii (26)

S-au tot acumulat tensiuni şi clasa politică se află acum într-un moment critic. MCV-ul şi Rezoluţia de astăzi a Parlamentului European dau de pământ cu cei aflaţi la guvernare, preşedintele Iohannis spune că România nu este pregătită să preia preşedinţia rotativă la Consiliul Uniunii Europene, şi că actualul guvern este un accident al democraţiei care trebuie înlăturat. Iar preşedintele Iohannis reprezintă ţara în plan extern.

acum 29 zile · comentarii (31)
Postari Recente