Klaus Iohannis l-a decorat pe Patriarhul Daniel: „Vă felicit pentru exemplul de echilibru şi înţelepciune” VIDEO

Klaus Iohannis l-a decorat pe Patriarhul Daniel: „Vă felicit pentru exemplul de echilibru şi înţelepciune” VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat joi, cu ocazia împlinirii vârstei de 70 de ani, pe Preafericitul Părinte Daniel. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a primit cea mai înaltă decoraţie a statului român, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Colan. Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea parteneriatului dintre Biserică şi stat.

PSD: Cîţu se laudă cu o creştere a salariului mediu prin raportare la indemnizaţia de şomaj tehnic care s-a acordat anul trecut / psd

PSD: Cîţu se laudă cu o creştere a salariului mediu prin raportare la indemnizaţia de şomaj tehnic care s-a acordat anul trecut

Social-democraţii atrag atenţia că INS a arătat că „în câştigul mediu lunar sunt cuprinse şi sumele plătite salariaţilor pentru şomajul tehnic” în contextul situaţiei pandemice de anul trecut, în timpul stării de urgenţă. Partidul spune că premierul se laudă cu o creştere raportată la indemnizaţia de şomaj tehnic. şi că în realitate „evoluţia reală a salariilor a avut un parcurs negativ”.

Primarul Sectorului 2, după ce consilierii PNL au anunţat că nu vor vota noua organigramă a Primăriei: Încearcă să acopere jocurile lor politice / pnl

Primarul Sectorului 2, după ce consilierii PNL au anunţat că nu
vor vota noua organigramă a Primăriei: Încearcă să acopere jocurile lor politice

Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu răspunde acuzaţiilor făcute de consilierii locali PNL, după ce aceştia au transmis că nu vor vota noua organigramă a primăriei şi spune că membrii PNL ai Consiliului nu au avut în ultimele două luni „o problemă” cu ceea ce se reproşează acum. Primarul mai susţine că nu a „reinventat roata cu această reorganizare”. şi că este „absurd”.

Iohannis a contestat la CCR o lege votată în Parlament care pedepsea incitarea la ură, fără diferenţierea infracţiunilor / klaus iohannis

Iohannis a contestat la CCR o lege votată în Parlament care pedepsea incitarea la ură, fără diferenţierea infracţiunilor

Preşedintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea Constituţională legea adoptată de Parlament luna trecută care prevede pedepse de la 6 luni la 3 ani de închisoare sau amendă pentru incitarea la violenţă, ură sau discriminare împotriva unei persoane pe motiv că aceasta face parte dintr-o anumită categorie. Iohannis susţine că legea, adoptată în unanimitate de Parlament, nu este clară.

Un USR-ist cere să vină DNA-ul peste Cîţu: „Dragnea a făcut puşcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman”

Un USR-ist cere să vină DNA-ul peste Cîţu: „Dragnea a făcut puşcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman”

Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu susţine că DNA ar trebui să îl ancheteze pe prim-ministrul Florin Cîţu pentru că „a folosit un angajat al Guvernului pentru lupta lui politică sălbatică cu Orban”.  Exemplificând, deputatul spune că Liviu Dragnea a făcut puşcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman.

Consilierul onorific al lui Cîţu îi răspunde lui Putin: „Bucovina şi Basarabia au fost dintotdeauna ale României” / vladimir putin

Consilierul onorific al lui Cîţu îi răspunde lui Putin: „Bucovina şi Basarabia au fost dintotdeauna ale României”

Reprezentantul Special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, deputatul Alexandru Muraru, a reacţionat după afirmaţiile lui Vladimir Putin care susţine, printre altele, că Basarabia şi Bucovina de Nord „au fost ocupate" de către România în 1918, la finalul Primului Război Mondial.

Cîţu, despre revocarea miniştrilor: „Este atributul premierului. Asta a spus şi Orban de multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat declaraţia”

Cîţu, despre revocarea miniştrilor: „Este atributul premierului. Asta a spus şi Orban de multe ori. Nu înţeleg de ce şi-a schimbat declaraţia”

Întrebat despre faptul că Ludovic Orban a spus că remanierea lui Alexandru Nazare de la Finanţe a fost făcută împtriva voinţei sale şi fără consultarea PNL, premierul Florin Cîţu a declarat că revocarea unui ministru din funcţie este atributul constituţional al prim-ministrului, lucru pe care l-a susţinut de multe ori şi Ludovic Orban. „Nu înţeleg de ce şi-a schimbat acum declaraţia”, a adăugat Cîţu.

Se apropie congresul PNL din septembrie şi mai nimeni din partid nu realizează pericolul imens spre care se îndreaptă la alegerile din 2024, dacă rămân doar cei doi candidaţi anunţaţi, Cîţu şi Orban. Amândoi au condus PNL şi guvernul, cu rezultate anemice, departe de ce au promis. Cîţu se tot laudă cu creşteri economice mirobolante, deşi toată lumea înţelege că se datorează împrumuturilor gigantice făcute.

acum 2 zile · comentarii (32)

Deşi nu s-a exprimat public în favoarea lui Cîţu, nici nu se cade aşa ceva din partea preşedintelui României, gesturile mai mărunte sau mai vizibile n-au lipsit şi demonstrează clar preferinţa preşedintelui. Pentru că Florin Cîţu îi este obedient, nu iese din cuvântul preşedintelui. S-a văzut cu ocazia prezentării proiectului România Educată.

acum 7 zile · comentarii (23)

În ultima perioadă, în mass media românească, a crescut simţitor numărul ştirilor despre Viktor Orban. Multe surse de presă prezintă idilic situaţia economică din Ungaria iar pe Viktor Orban ca pe Sfântul Gheorghe, luptând din toate puterile împotriva politicilor ”globaliste” ale Bruxelles-ului.

acum 8 zile · comentarii (61)

România fierbe. La propriu şi la figurat. Lupta declanşată în interiorul Partidului Naţional Liberal în perspectiva Congresului din data de 25 septembrie pentru alegerea viitorului preşedinte al liberalilor a încins scena politică. Între premierul Florin Cîţu şi preşedintele Camerei Deputaţilor s-a declanşat un război în toată regula.

acum 9 zile · comentarii (21)

România Educată este exclusiv opera preşedintelui Iohannis. Aşa este prezentat încă din titlu, lipseşte orice referinţă la alţi autori ai proiectului. Chiar dacă au fost consultări, agregarea concluziilor degajate şi redactarea proiectului aparţin exclusiv lui Klaus Iohannis. Atunci să-şi asume criticile şi observaţiile care rezultă din analizele specialiştilor.

acum 9 zile · comentarii (18)

Zilele trecute, şeful statului a avut trei întâlniri dedicate „României educate”, eticheta sub care a aşezat – încă de la debutul primului său mandat – reflecţia despre învăţământ şi reformarea lui. Klaus Iohannis a dat de înţeles că acest proiect prezidenţial e de-acum încheiat. Ceea ce înseamnă că-l putem evalua. Strategia Palatului Cotroceni e un fiasco. Patru sunt erorile majore comise de preşedinte.

acum 12 zile · comentarii (30)

Avem o guvernare de dreapta, guvernul dorit de preşedintele Iohannis, de un an şi jumătate. În educaţie nu se mişcă nimic. În guvernarea Orban parlamentul îi era ostil. Şi totuşi, multe lucruri puteau fi schimbate prin HG sau prin OM.  Mai nou, deşi avem reforma Miclea-Funeriu, concretizată  în Legea Educaţiei Naţionale (LEN), preşedintele Iohannis a ales să arunce totul la gunoi şi să iniţieze o reforma proprie, România Educată. Din orgoliu!

acum 14 zile · comentarii (27)
Modifică Setările