BEC: Ordinea de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerile locale, stabilită prin tragere la sorți până pe 11 mai

0
Publicat:

Biroul Electoral Central a decis, miercuri, că preşedinţii Birourilor electorale de circumscripţie vor decide ordinea de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerile locale prin tragere la sorţi, până cel târziu sâmbătă, 11 mai.

Candidaturile independente se înscriu pe buletinele de vot în patrulatere distincte Foto: Arhivă
Candidaturile independente se înscriu pe buletinele de vot în patrulatere distincte Foto: Arhivă

„În ședința din data de 8 mai 2024, Biroul Electoral Central pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 și pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024 (BEC) a decis că președinții birourilor electorale de circumscripție stabilesc ordinea de înscriere pe buletinele de vot pentru alegerile locale, prin tragere la sorți efectuată cel mai târziu până la data de 11 mai 2024, ora 23.59, dar nu mai devreme de momentul constatării rămânerii definitive a candidaturilor. Ordinea rezultată va fi consemnată într-un proces-verbal”, conform BEC.

Potrivit sursei citate, în prima etapă a tragerii la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot sunt incluse următoarele formaţiuni politice:

a) partidele politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi sau care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior;

b) organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu reprezentare parlamentară;

c) alianţele politice şi alianţele electorale alcătuite exclusiv din partide politice care au ca membri cel puţin 7 senatori sau 10 deputaţi, partide politice care au obţinut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior şi/sau organizaţii ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale cu reprezentare parlamentară.

Conform BEC, în a doua etapă a tragerii la sorţi pentru stabilirea ordinii de înscriere pe buletinele de vot sunt incluse partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, alianţele politice şi alianţele electorale care participă în alegerile locale şi care nu au fost incluse în prima etapă.

Candidaturile independente se înscriu pe buletinele de vot în patrulatere distincte, în partea finală, în ordinea înregistrării.

PoliticăPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite