Orban: O majoritate din BPR încalcă Constituţia. Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e ridicol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO: Mediafax
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor FOTO: Mediafax

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a transmis miercuri că noua majoritate din Birourile Permanente Reunite „încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură”. Orban susţine că argumentul „că se amână moţiunea după decizia CCR e ridicol, penibil”.

„O majoritate din BPR încalcă Constituţia şi principiul constituţional privind statul de drept pentru că blochează procedurile cu privire la moţiunea de cenzură, proceduri constituţionale şi regulamentare”, a declarat Ludovic Orban miercuri, din Parlament. 

Orban: „Guvernul aici nu există”

Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că nu există niciun conflict între Guvern şi Parlament.  „Nu există niciun conflict între Guvern, Guvernul aici nu există. Ce ar vrea Guvernul că dacă se depune moţiune de cenzură, ea nu poate fi dezbătură şi votată? (...) Argumentul că se amână moţiunea după decizia CCR e unul ridicol, penibil”, a spus Orban. 

Întrebat dacă va convoca un plen pentru moţiune, Orban a explicat: „Anca Dragu mi-a transmis o scrisoare în care mi-a formulat anumite solicitări, am cerut punctul de vedere de la Departamentul legislativ al Camerei, îl voi analiza, mă voi consulta cu doamna Dragu şi voi anunţa decizia mea”.  

Ludovic Orban a transmis un punct de vedere Curţii Constituţionale prin care propune respingerea sesizării depuse de Executc. Guvernul a sesizat CCR pemotiv că ar exista un conflict juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură, în timp ce preşedintele Camerei Deputaţilor dezminte un astfel de conflict între autorităţişe statului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite