Orban, despre candidatul PNL Brăila cunoscut drept „Şmecherul Făureiului”, acuzat că bate oameni cu bâta pe stradă: Un candidat extrem de serios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban Foto gov.ro

Liderul PNL Ludovic Orban a comentat decizia PNL Brăila de a deschide lista pentru Camera Deputaţilor cu Alexandru Popa, un fiu de primar acuzat în presa locală că bate oameni cu bâta pe stradă. Preşedintele liberal a explicat că îl cunoaşte personal şi că Popa ar avea „două masterate, e la doctorat în anul 1, e un candidat extrem de serios”.

PNL Brăila a decis săptămâna săptămâna lista pentru alegerile parlamentare, fiind criticată că a venit pentru primele poziţii eligibile cu candidaţi controversaţi. La Senat, liberalii îl au cap de listă pe un fost traseist venit din PRM, în timp ce la Camera Deputaţilor se prezintă cu fiul unui primar care este acuzat că bate oameni cu bâta.

Cunoscut drept şi ca „Şmecherul Făureiului” în presa locală, Popa este fiul primarului din comuna Cireşu. De-a lungul timpului presa locală a scris cum acesta a fost implicate în mai multe scandaluri publice soldate cu bătăi.

În 2014, EVZ scria cum Popa, împreună cu o gaşcă de oameni, au bătut un cuplu în faţa unei discoteci din comuna Largu, pe motiv că soţul femeii ar fi călcat pe picior pe cineva din anturajul lui Popa. Scenariul s-a repetat în 2016, când Alexandru Popa a fost acuzat de un tânăr din Făurei că l-a bătut cu o bâtă până ce l-a lăsat în conştient în faţa unui restaurant. 

Legat de aceste scandaluri, premierul Orban a declarat că „nu a existat nici o amendă, nici o sancţiune” legată de faptele lui Popa, adăugând că „e o ştire din 2013, mi-am pus semne de întrebare că a apărut din nou acum”.

Ca urmare a desemnărilor controversate de candidaţi la alegerile parlamentare, preşedintele organizaţiei municipale Brăila, Adrian Tabarac, şi-a dat demisia din funcţie, acuzând nereguli în procesul de vot. Au demisionat din funcţiile politice şi mai mulţi primari liberali din Brăila.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite