Opoziţia îi cheamă la muncă pe parlamentarii din vacanţă şi cere o dezbatere pentru abrogarea OUG 114

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MEDIAFAX FOTO
MEDIAFAX FOTO

După ce zilele trecute a strâns semnături, Opoziţia a depus marţi la Camera Deputaţilor o cerere pentru convocarea unei sesiuni extrordinare. Documentul a fost semnat de PNL, USR, PMP şi PRO Europa şi îi cheamă pe parlamentari la muncă în intervalul 26-30 august. Pe ordinea de zi se află o dezbatere pentru abrogarea OUG 114 sau abrogarea Legii recursului compensatoriu.

Cererea trimisă către preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a fost semnată de liderii de grup ai celor patru partide (Raluca Turcan-PNL, Cristina Prună-USR, Victor Ponta-PRO Europa, Emil-Marius Paşcan-PMP) şi are următoarea ordine de zi:

„1) Dezbaterea şi adoptarea ]n procedură de urgenţă a Propunerii legislative de abrogare a Legii nr.169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, de modificare şi de completare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal, de modificare a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal (PI-x nr.281/2019);

2) Dezbaterea în procedură de urgenţă şi respingerea Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene (PL-x nr. 93/2019);

3) Dezbaterea în procedură de urgenţă şi respingerea Proiectului de Lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate (PL-x nr. 219/2018)
4 Dezbaterea în procedură de urgenţă şi respingerea Proiectului de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51 din 25 iunie 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane”, se arată în cererea Opoziţiei.

După ce a depus cererea, liderul de grup PNL, Raluca Turcan, a afirmat că sesiunea extraordinară reprezintă un pas necesar pentru depolitizarea justiţiei şi pentru recâştigarea încrederii cetăţenilor în Parlamentul României.

„PNL rămâne consecvent celor susţinute de la OUG 13 încoace, şi anume că amnistia, graţierea şi alte instrumente la dispoziţia corupţilor din PSD NU au ce căuta în legislaţia românească. Cerem sesiune extraordinară pentru a anula toate aceste lucruri. Este un pas necesar pentru recâştigarea încrederii oamenilor în Parlamentul României, Parlament pe care Liviu Dragnea şi PSD l-au utilizat excesiv pentru problemele lor personale din justiţie.


Este o provocare pentru toţi liderii politici responsabili. O provocare şi pentru Viorica Dancilă, care spune că nu e ca Liviu Dragnea! O provocare şi pentru Călin Popescu Tăriceanu, care spune că vrea o justiţie depolitizată! Aşteptam să vedem dacă au înţeles semnalul oamenilor dat în mai la referendumul iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum toţi spun de atunci până acum că au făcut-o”, a declarat Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite