Norica Nicolai, îngreţoşată de raportul MCV: Cel mai jalnic document de politică europeană. Spre binele României trebuie ignorat

Norica Nicolai, îngreţoşată de raportul MCV: Cel mai jalnic document de politică europeană. Spre binele României trebuie ignorat

Norica Nicolai FOTO Adevărul

Fostul eurodeputat ALDE Norica Nicolai afirmă că raportul MCV este „cel mai jalnic document de politică europeană“ şi, spre binele României, ar trebui ignorat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Norica Nicolai este de părere că raportul MCV este un mod prin care Comisia Europeană „ne spune că îşi doreşte în România o republică prezidenţială condusă de reprezentantul Germaniei în colonie, Klaus Werner Iohannis“.
 
„Venit cu o lună mai devreme decât datele cu care ne obişnuise Comisia Europeană, în plină campanie electorală în România, raportul MCV este cel mai jalnic document de politică europeană, pentru că el nu constituie un document de analiză a stadiului reformelor din justiţia din România, ci un document de poziţie politică în care Comisia Europeană ne spune că îşi doreşte în România o republică prezidenţială condusă de reprezentantul Germaniei în colonie, Klaus Werner Iohannis. Recomandările din raportul precedent făcute de prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans, vizau la vremea respectivă un ordin de suspendare a suveranităţii naţionale pentru că interziceau Parlamentului României să legifereze, doar în condiţiile în care avea aprobarea Comisiei. Ni se spunea în acel raport ce trebuie să reglementăm, cum trebuie să reglementăm, iar astăzi suntem criticaţi pentru că am avut tupeul să ne respectăm suveranitatea“, scrie Nicolai pe Facebook.
 
Fostul europarlamentar acuză Comisia Europeană de „tentaţii totalitare de stil sovietic“ şi se declară îngreţoşată de modelul de democraţie dorit de Bruxelles. 
 
„Nu mi-am imaginat niciodată că tentaţia totalitară, aceea de stil sovietic, e atât de prezentă şi la Bruxelles. Să ceri unui stat membru să introducă în actul de justiţie serviciile de informaţii, înseamnă că nu faci decât să te comporţi în cea mai bună tradiţie a lui Putin, care conduce o ţară în care FSB e în toate. Dacă ăsta e modelul de democraţie pe care interesele Bruxelles-ului îl vor introdus în România, îmi pare rău să o spun, dar am o uşoară greaţă cu privire la dublul standard, democraţie, stat de drept. Incoerenţa acestor monitorizări, în sensul că în anumite rapoarte se solicita ca Ministrul Justiţiei să nu se implice activ, ci să lase acest rol CSM, iar acum, dimpotrivă, Comisia cere o implicare mai mare a Ministrului Justiţiei, înseamnă pentru mine că nu avem de a face decât cu un banal document de poziţie politicianistă, care spre binele României trebuie ignorat“, conchide Norica Nicolai. 
 
Raportul Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este cel mai dur din ultimii zece ani. Experţii Comisiei Europene notează că lupta anticorupţie a scăzut dramatic, iar activitatea DNA este într-un declin semnificativ. 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: