Nicolae Ciucă: Nu garantez că intrăm în Schengen în 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, într-o intervenţie la Radio Europa Liberă, că nu garantează că România va intra în anul următor în Spaţiul Schengen, dar că va face tot posibilul ca decidenţii europeni să accepte ţara noastră, la mai bine de zece ani de la începerea demersurilor.

Întrebat dacă 2022 este o ţintă realizabilă pentru intrarea în Spaţiul Schengen, premierul României a precizat pentru sursa citată: „Pot să îmi propun o astfel de ţintă, nu pot să garantez că ea se întâmplă pentru că nu depinde de noi”.

Liderul de la Palatul Victoria a subliniat că va face tot ce îi stă în putere pentru a îndeplini „acest deziderat”: „Voi face tot ce este necesar astfel încât România să îşi îndeplinească acest deziderat pentru a intra în Schengen şi vom întreprinde toate măsurile să clarificăm aceste linii pe care România le mai are de îndeplini pentru a putea beneficia de acest statut”.

România aşteaptă de zece ani să fie primită în Spaţiul Schengen, însă acest lucru nu se întâmplă, deşi România ar îndeplini toate condiţiile, după cum susţin actorii politici.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite