Marcel Ciolacu, despre impozitarea companiilor: În momentul în care speculezi, este normal ca statul să intervină să te supraimpoziteze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că supraimpozitarea companiilor se referă la veniturile excepţionale ale acestora. ”În momentul în care speculezi şi ai venituri excepţionale, este normal ca statul să intervină să te supraimpoziteze”, a arătat liderul PSD, adăugând că Guvernul va veni cu aceste soluţii.

Întrebat dacă este de acord cu impozitarea companiilor, anunţată de ministrul Finanţelor, Ciolacu a răspuns: ”Pe veniturile excepţionale. În momentul în care speculezi şi ai venituri excepţionale, este normal ca statul să intervină să te supraimpoziteze şi acei bani să intre în aceste programe de IMM Invest”. 

Preşedintele PSD s-a declarat convins că Guvernul va veni cu aceste măsuri. ”Sunt ferm convins că guvernul va veni cu aceste soluţii. Trebuie să se apuce de lucru”, a mai spus el.

”Eu zic că în acest moment am ieşit din zona pompieristică în care statul şi guvernul interveneau, la un incendiu, şi am intrat într-o zonă de discuţii, predictibilă, pentru o perioadă pe termen mediu” a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a anunţat, marţi seară, că România pregăteşte transpunerea rapidă a regulilor stabilite de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) privind impozitarea multinaţionalelor cu 15% pe profit.

Ministrul preciza că intenţia Executivului este ca măsura să se aplice din 1 ianuarie 2023.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite