Mai mulţi membri USR condamnă excluderile „abuzive” din partid. „«Vina» lor e că au contestat acţiunile conducerii Barna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna Inquam Photos/Lavinia Cioaca
Dan Barna Inquam Photos/Lavinia Cioaca

Mai mulţi membri USR printre care Ana Ciceală, Nicu Ştefănuţă sau Dumitru Dobrev au transmis joi o scrisoare pe Facebook în care condamnă excluderile excluderile şi suspendările „pe delicte de opinie” din partid. Aceştia notează că în şedinţa de ieri a Biroului Naţional al USR, preşedintele USR Sector 4 a fost suspendat cu o zi înainte de alegerile din filială unde era şi candidat. Din decembrie alţi 35 de membri au fost excluşi sau suspendaţi.

„În ultimele zile mai multe voci importante din societatea civilă cer public conducerii USR să înceteze excluderile şi suspendările pe delicte de opinie.

Cu toate acestea, în şedinţa din 17 iunie condusă de Dan Barna, Biroul Naţional l-a suspendat pe Preşedintele organizaţiei USR Sector 4 cu o zi înainte de alegerile din filiala unde era şi candidat.

Este o situaţie pe care mulţi colegi şi foşti colegi au reclamat-o intern de mai multă vreme, iar cei ce deţin majoritatea în conducerea partidului ignoră cu bună ştiinţă semnalele ce vin de la „firul ierbii”. Mai mult decât atât, prin susţinătorii lor, creează contexte care să motiveze acţiunile abuzive de excludere sau suspendare a membrilor incomozi, catalogaţi ca „elemente”, „sabotori” sau „tineri zgomotoşi”, se arată într-o scrisoare publicată pe Facebook de mai mulţi membri USR.

Aceştia mai notează că din luna decembrie şi până acum, „nu mai puţin” de 35 de membri cu funcţii de conducere au fost excluşi sau suspendaţi după ce au contestat tabăra Barna, în timp ce alţii şi-au dat demisia în bloc, „reclamând practicile abuzive şi de indimidare ale şefilor” din Birourile Judeţene.

„Se întâmplă tot mai des în viaţa internă a USR excluderi şi suspendări abuzive, intervenţii chiar în procesul de alegeri interne pentru funcţiile de conducere la nivel de filiale locale sau judeţene, inclusiv la comisii de arbitraj care ar trebui să fie independente.

Din decembrie până în prezent au fost excluşi sau suspendaţi de Biroul Naţional nu mai puţin de 35 colegi, majoritatea cu funcţii de conducere în USR şi cu «vina» că au contestat acţiunile conducerii Barna”, mai notează useriştii.

Politica „pumnului în gură”

Aceştia mai reclamă faptul că sesizările de încălcare a Statutului USR de către cei loiali taberei Barna sunt ignorate şi îi cer conducerii USR să revină la valorile de la care a pornit partidul.

„Aceste metode trebuie să înceteze, iar majoritatea care conduce azi USR-ul trebuie să se întoarcă la principiile pe care s-a clădit acest partid, dintre care cel mai important este acela că vocea fiecărui membru trebuie să fie auzită şi ascultată.

Democraţia şi politica reprezintă arta dialogului. Politica „pumnului în gură” este specifică altor forme de organizare către care cu siguranţă nu vrem să ne îndreptăm nici ca partid, nici ca societate”, se mai arată în mesajul membrilor USR.

Printre semnatarii scrisorii se regăsesc: Ana Ciceală, consilier general şi membru Biroul Naţional USR, Nicu Ştefănuţă, vicepreşedinte al USR, Dumitru Dobrev, membru Biroul Naţional USR, Teodora Stoian, membru Biroul Naţional USR, Andrei Macsut, membru Biroul National USR, Tudor Benga, deputat şi membru în Biroul Naţional, Bogdan Stroe, preşedinte USR Sector 3, Cristian Crivăţ, preşedinte USR Sector 5, Andrei Nistor, preşedinte USR Ilfov, Vlad Alexandrescu, senator USR, Cristi Ghica, senator USR, Alin Arsu, deputat, membru Biroul Municipal Bucureşti, Irineu Darău, preşedinte USR Braşov, Andrei Iulian Drancă, preşedinte USR Botoşani, Cretu Radu, preşedinte USR Satu Mare, Andrei Corbu, membru Biroul Naţional sau  Andrei Zisu, membru USR Diaspora.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite