Ludovic Orban cere respingerea „in corpore“ a pachetului de măsuri fiscale anunţat de Guvern

Ludovic Orban cere respingerea „in corpore“ a pachetului de măsuri fiscale anunţat de Guvern

Ludovic Orban. FOTO Inquam Photos

Preşedinte PNL, Ludovic Orban, a propus joi, la şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN), respingerea de către liberali „in corpore“ a pachetului de măsuri fiscale propus de actuala guvernare, în opinia sa aceste măsuri urmând a avea efecte extrem de grave în mediul privat, respectiv distrugerea a sute de mii de firme.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În privinţa pachetului de măsuri fiscale, eu vă propun ca Partidul Naţional Liberal să respingă 'in corpore' toate aceste măsuri fiscale pe care le-aş mai face, aşa, o trecere în revistă: transferul contribuţiilor de la angajator la angajat; introducerea impozitului pe cifra de afaceri de până la un milion de euro; introducerea contului special pentru plata TVA, introducerea taxei de 2,25 la sută pe fondul de salarii, care de fapt compensează scăderea impozitului pe venit cu 10% (...). Toate aceste măsuri vor avea efecte extrem de grave în mediul privat. Pe calculele pe care le-am făcut până în momentul de faţă, pentru un angajator în mediu privat, pentru a putea să menţină salarii net pe noul sistem fiscal care este introdus involuţia fiscală a PSD, între 2,5 şi 3% costul per angajat va creşte, ceea ce în mod evident este de nesuportat pentru oamenii de afaceri. Şi aşa avem o criză pe piaţa muncii, şi aşa o criză în sensul că nu găseşti mână de lucru calificată, şi aşa salariile la stat au crescut", a declarat liderul PNL în deschiderea BPN.
 
Ludovic Orban i-a acuzat totodată pe social-democraţi că nu respectă promisiunile din campania electorală. „Vedem foarte clar că de nouă luni un clan primitiv, care încă nu suntem lămuriţi dacă este cu obiceiuri din perioada sclavagistă, din perioada feudală sau din alte perioade, a pus mâna pe România şi duce România într-o direcţie în total greşită“, a completat Orban 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările