Liderul USR Bucureşti: În primele trei luni ale anului statul român a mai cheltuit 2,45 de miliarde de lei pentru pensii speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USR Bucureşti, Claudiu Năsui. FOTO Arhivă Adevărul
Liderul USR Bucureşti, Claudiu Năsui. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, a afirmat că pensiile speciale s-au ridicat doar în primele trei luni ale acestui an peste două miliarde de lei. USR a depus un proiect de lege pentru suprataxarea pensiilor speciale cu până la 90%.

„În primele trei luni ale anului statul român a mai cheltuit 2.45 de miliarde de lei pentru pensii speciale.

Vedem zilele astea că unii oameni mor cu zile în spitale insalubre de stat, pe când alţii, cu simptome uşoare, sunt duşi cu elicopterul sau ţinuţi în saloane de lux de către exact acelaşi stat. Faptul că statul tratează oamenii diferit este cunoscut de multă vreme. Cei care sunt în topul ierarhiei statului au un tratament mult mai bun din partea statului decât simplii contribuabili. Pe principiu cine împarte, parte îşi face. Doar că acum, în criza aceasta, parcă vedem şi mai clar cât de mare este această diferenţă de tratament”, a scris pe Facebook deputatul Claudiu Năsui.

Liderul USR Bucureşti a subliniat că PNL şi PSD se fac vinovate de existenţa pensiilor speciale. „De ce tolerăm asta? Din acelaşi motiv pentru care am tolerat zeci de ani pensiile speciale. Cele care au venit încet şi treptat, votate de toată vechea clasă politică. Toţi avem pensia de la stat calculată într-un fel, mai puţin unii speciali. Anii aceştia PSD şi PNL au făcut tot ce au putut ca să apere şi să sporească pensiile speciale şi numărul celor care le iau. Din 2016 şi până acum, s-au adăugat şi primarii”, a completat Claudiu Năsui. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite