Mihai Goţiu: În plină pandemie, ginerele primarului PNL din Turda (ex-PSD) a dat, prin achiziţie directă, zeci de mii de euro către presa locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Mihai Goţiu vine cu acuzaţii dure la adresa şefului companiei publice de apă din Turda, ginere al primarului, susţinând că a dat prin achiziţie directă, zeci de mii de euro către presa locală.

„În plină pandemie, ginerele şi subordonatul primarului PNL din Turda (ex-PSD), şef la compania publică de apă, a dat, prin achiziţie directă, zeci de mii de euro către presa locală. Într-un moment în care societatea civilă se mobilizează să strângă fonduri pentru susţinerea spitalelor, a medicilor ori a persoanelor vulnerabile în lupta cu epidemia de COVID-19 şi efectele negative ale acesteia, compania publică de apă, controlată de primarul din Turda, Cristian Matei, şi de ginerele acestuia, Bogdan Bobic, a achiziţionat publicitate de zeci de mii de euro în presa locală”, a scris pe pagina sa de Facebook senatorul USR, Mihai Goţiu. 

„Compania de Apă Arieş (CAA) şi-a cumpărat publicitate, în ziarele locale din Turda şi Cluj, în valoare de 130.000 de lei (27.000 de euro). Conform SEAP, contractele au fost încheiate, săptămâna trecută, prin încredinţare directă. CAA este condusă de Ionuţ Bogdan Bobic, ginerele primarului din Turda, Cristian Matei, cel care l-a şi promovat în funcţie. CAA este în subordinea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Apa Văii Arieş, formată din municipiile Turda şi Câmpia Turzii şi 11 comune. Preşedintele ADI Apa Văii Arieş este socrul directorului CAA, acelaşi primar din Turda Cristian Matei. Matei a fost ales primar, în 2016, din partea PSD, dar la sfârşitul anului trecut a fost transferat de PNL. Din „pachetul de transfer” la PNL a făcut parte şi ginerele său, fost vice-preşedinte al organizaţiei locale a PSD”, a completat Goţiu

Senatorul USR a mai precizat că fondurile alocate mai degrabă pentru a cumpăra bunăvoinţa presei. „Este un mod cât se poate de pervers de a cumpăra bunăvoinţa presei într-un an electoral, direcţionând bani publici către diferite ziare, mai cunoscute ori obscure. Şi ar fi fost imoral şi dacă nu ne-am fi aflat în mijlocul epidemiei de coronavirus, când fiecare leu aruncat pe geam poate însemna moarte ori suferinţă pentru mulţi din jurul nostru”, a mai afirmat Goţiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite