Laura Vicol vs Laura Kovesi. Pledoarie în favoarea corupţiei vs apărarea statului de drept

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lunile de miere oferite de coaliţia PNL-PSD-UDMR democraţiei şi statului de drept din România s-au încheiat. După ce s-au asigurat prin tot felul de decizii şi măsuri guvernamentale că românii vor fi

preocupaţi doar de supravieţuirea zilnică, iar mass-media va fi complet anesteziată cu ajutorul fondurilor provenite din uriaşele subvenţii pe care le încasează principalele partide aflate la guvernare, renumiţii specialişti în amputarea legilor au trecut imediat la acţiune.

Mai întâi serviciile de informaţii s-au dat în stambă şi au încercat să dea o reală lovitură de stat prin intermediul monstruoaselor legi ale securităţii naţionale, oferind, în acelaşi timp, şi o veritabilă monstră de „securism”. Apoi a venit rândul justiţiei să ofere un spectacol grotesc de servilism faţă de regimul Iohannis-Ciucă-Ciolacu. Astfel, independenţa extrem de fragilă a justiţiei, câştigată cu foarte multe eforturi începând cu mandatul preşedintelui Traian Băsescu, a fost torpilată din plin de noua putere aflată la cheremul lui Klaus Iohannis.

Săptămâna a început în forţă cu dezvăluirile presei despre modalitatea frauduloasă prin care dosarul de plagiat al generalului Ciucă a fost repartizat unui judecător de casă al PNL, a continuat apoi cu  motivarea halucinantă oferită de judecătoarea Ionela Tudor de la Curtea de Apel Bucureşti care a scris, în decizia privind suspendarea analizei doctoratului lui Nicolae Ciucă, că a admis cererea pentru că „România are nevoie de stabilitate, iar chestiunea plagiatului premierului ar putea servi intereselor adversarilor politici ai acestuia”, şi s-a încheiat apoteotic cu o decizie abuzivă a unui judecător din Iaşi prin care îi cere jurnalistului Gabriel Gachi şi publicaţiei Reporter de Iaşi „să facă precizări” despre sursa informaţiilor folosite în investigaţii.

Cum nici Parlamentul nu putea să lipsească din prima linie a frontului construit de coaliţia PNL-PSD-UDMR împotriva democraţiei şi a statului de drept, parlamentarii celor trei partide au aprobat la foc rapid, chiar în timpul vizitei la Bucureşti a Verei Jurova, vicepreşedintele Comisie Europene, amendamentele propuse de Laura Vicol, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, la proiectul de lege care transpune directiva europeană privind avertizorul de integritate, propuneri care golesc legea de conţinut şi descurajează semnalarea actelor de corupţie şi a încălcărilor de lege, o situaţie aspru criticată de mai multe ONG-uri.

Pentru cei care nu ştiu cine este celebra doamnă Vicol, care a fost propulsată la finalul anului trecut de conducerea PSD chiar în funcţia de preşedinte al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, aceasta şi-a construit o strălucită carieră pledând în instanţele din România ca avocat al mafiei şi al lumii interlope, nume importante din lumea crimei organizate, precum Nuţu Cămătaru sau Marius Emil Alecu, zis „Bebino”, considerat lider al Clanului Sportivilor, s-au aflat pe lista de clienţi VIP ai talentatei avocate.

Prin bunăvoinţa PSD, după alegerile parlamentare din anul 2020, doamna Laura Vicol a agăţat în cui roba de avocat şi a îmbrăcat luxoasa haină de parlamentar, iar pledoariile în favoarea corupţilor nu le mai ţine în sălile de judecată, ci direct de la tribuna Parlamentului. Un salt impresionant în cariera unui avocat. România are de cheltuit 80 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, iar un Nuţu Cămătaru sau un Bebino pot să apară oricând printre primari, consilierii judeţenei sau ceilalţi politicieni aflaţi astăzi la putere. Iar rolul doamnei Vicol în Parlament este să se asigure că aceştia pot fura în linişte banii europeni, fără să fie deranjaţi de personaje incomode din instituţiile pe care le conduc.

Cum partide de opoziţie nu mai există, DNA-ul lucrează doar la comandă, iar presa este ţinută foarte strâns în lesă, pe fir a intrat chiar şefa Parchetului European, Laura Kovesi, care a anunţat că analizează o posibilă sesizare la Comisia Europeană pentru activarea mecanismului de condiţionare a fondurilor europene de statul de drept în România din cauza modului în care a fost transpusă directiva privind avertizorul de integritate. „Principalul motiv de îngrijorare este că aceste dispoziţii ar putea avea un efect de demobilizare, descurajând potenţialii avertizori de integritate din România şi afectând negativ nivelul de detectare a fraudei din UE” – se arată în comunicatul şefei Parchetului European.

Blocarea fondurilor europene destinate României prin activarea mecanismului de condiţionare a banilor de statul de drept, ar fi o palmă usturătoare încasată de preşedintele Klaus Iohannis de la cea pe care, în urmă cu patru ani, o revoca fără nicio remuşcare din funcţia procuror şef al DNA. Dar şi o lovitură teribilă aplicată planurilor de guvernare ale coaliţiei PNL-PSD-UDMR, precum şi hoardelor de aleşi locali ai celor trei partide, care aşteaptă să se înfrupte cu nerăbdare din banii europeni. Dacă blocarea fondurilor europene destinate României este singura modalitate prin care mai pot fi stopate excesele autoritare ale grupului infracţional organizat condus de tripleta Iohannis-Ciucă-Ciolacu, atunci demersul Laurei Kovesi trebuie încurajat din plin de către toţi românii.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite