Klaus Iohannis, nouă reacţie după tragedia din Neamţ: Acest incident ne arată de ce este necesară o reformă a sistemului de sănătate din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannos. FOTO presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannos. FOTO presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a făcut noi declaraţii după incendiul de la ATI Piatra-Neamţ, în care au murit 10 oameni. Şeful statului a subliniat că e mai necesară ca oricând reformarea sistemului de sănătate.

„Este o imensă tragedie ce s-a ăntâmplat la spitalul din Piatra Neamţ. Vin din Biserică, unde cu toţii ne-am ruat pentru victime. Ce pot să spun. Condoleaţe familiilor îndoliate şi celor care au supravieţuit, însănătoire grabnică. E foarte important să se afle cum a fost posibil un astfel de incendiu pentru a evita pe viitor astfel de situaţi groaznice. Acest incident ne arată de ce este necesară o reformă a sistemului de sănătate din România”, a declarat Klaus Iohannis. 

Şeful statului a precizat că din cauza pandemiei personalul a ajuns „într-o stare de încărcare”.„Cred că echipele care au mers acolo să verifice cauzele acestui incendiu vor comunica imediat cauzele şi trebuie trase concluz ii pentru a preveni alte incidente. Din păcate, pandemia care a venit peste noi a dus tot sistemul într-o stare de încărcare extraordinară şi tehnicienii trebuie să se aisgure că aparatele funcţionează aşa cum trebuie pentru preveni astfel de tragedii", a declarat Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite