Iohannis neagă o legătură între organizarea alegerilor locale şi creşterea cazurilor de infectări şi dă vina pe petreceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presidency.ro
FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat miercuri într-o conferinţă de presă că nu crede că există o legătură între organizarea alegerilor locale şi creşterea alarmantă a numărului de infectări cu COVID-19. Acesta a adăugat că de vină ar fi „petrecerile ilegale care au avut loc după alegerile locale”.

„Nu are o legătură cu alegerile locale. E posibil ca în unele localităţi să aibă legătură cu petrecerile ilegale care au avut loc după alegerile locale. Dar nu alegerile şi procesul electoral au dus la aceste creşteri”, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis.

Înainte de asta, în deschiderea conferinţei de presă, şeful Statului a tras un semnal de alarmă în contextul recordului negatic înregistrat azi în privinţa infectărilor cu COVID-19. 

„Tendinţa e una de creştere accelerată a infectărilor. În acest contest măsurile de restrucţie sunt inevitabile. Cu cât sunt mai repede introduse, cu atât mai repede îşi pot produce efectele. Situaţia e complicată şi în celelalte state europene.

Lunile care vor urma nu vor fi uşoare. Vreau să îi asigur pe medici şi pe personalul medical că sunt alături de ei şi împreună vom face faţă crizei. E o luptă în care avem cu toţii o mare responsabilitate. Nu ne permitem reîntoarcerea la normalitate. Cu cât creşte mai mult numărul de îndepărtăm de acest moment aşteptăm. Ne aflăm din nou într-un moment critic. Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri şi supraaglomerare a spitalelor? E un drum care aduce multă suferinţă. Sau alegem să avem viaţă socialp, locuri de muncă. etc. Trebuie să respectăm regulile”, a explicat Klaus Iohannis.

Vezi şi:  Iohannis: Sănătatea publică e ameninţată de COVID-19, iar politica românească e ameninţată de PSD. Trebuie să ne adresăm şi într-o parte şi în cealaltă

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite